Τέλος οι εκπτώσεις στα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ.

Καταργείται η υφιστάμενη ρύθμιση που προέβλεπε έκπτωση 50% στα πρόστιμα παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., όταν αυτά πληρώνονται μέσα σε 10 ημέρες.

Οι εκπτώσεις τελείωσαν για τους παραβάτες του Κ.Ο.Κ., όταν τα πρόστιμα πληρωνόταν σε διάστημα 10 ημερών, ενώ σάλο προκαλεί η απόφαση για πρόστιμο ακόμη και στις άσχημες χειρονομίες των οδηγών.

Επίσης, το σχέδιο-πρόταση του υπουργού υποδομών και δικτύων κ. Σπίρτζη (που δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση) περιλαμβάνει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων, ανάλογα με την επικινδυνότητα και την συμπεριφορά των οδηγών, ενώ ακόμη μια παράβαση προστίθεται στον Κ.Ο.Κ. και αφορά στις άσχημες χειρονομίες των οδηγώ. Μούντζες και άλλα τέτοια δηλαδή…

Ακόμη, έρχεται μια… ακόμη “κουφή” ρύθμιση που θα κλιμακώνει τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη.

Όπως ακούγεται, το σχέδιο Σπίρτζη είναι καλό στο σκέλος κατάργησης της έκπτωσης κατά 50% των προστίμων και μπορούμε να πούμε ότι ίσως αποτελέσει “φρένο” στις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Οι οδηγοί θα σκέφτονται λίγο παραπάνω την πραγματοποίηση μια παράβασης που θα τους κοστίζει πλέον πολύ περισσότερο σε χρήματα. Προσωπικά, πιστεύω ότι και πάλι τα πρόστιμα είναι φθηνά, μπροστά στις ζωές που χάνονται στους δρόμους. Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι η κλιμάκωση των προστίμων ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη οδηγού, γιατί εδώ μπαίνει στη ίδια ζυγαριά η ανθρώπινη ζωή και ο… παράς!