H νέα Bentley Continental GT στην Αθήνα

Η εντελώς νέα Bentley Continental GT έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα.

Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρών σχεδόν όλη η επώνυμη Αθήνα, έγινε η αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας Bentley Continental GT. Το νέο μοντέλο της βρεταννικής μάρκας ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του κοσμικού gala με θέμα “Luxury is Back”, που σηματοδότησε την επιστροφή της πολυτέλειας στη ζωή μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από εξαιρετικές ανθρώπινες τεχνολογικές κατασκευές.

Το happening οργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα από κοινού η Bentley, ο ιστορικός οίκος κοσμημάτων και υψηλής ωρολογοποιίας «Πατσέας» και η Bang & Olufsen, η δανέζικη premium μάρκα συστημάτων ήχου και εικόνας. Η νέα Bentley Continental GT είναι το απόλυτο Luxury Grand Tourer. Στην τρίτη του πλέον γενιά, το μοντέλο αγγίζει την τελειότητα. Σχεδιασμένη, τεχνολογικά εξελιγμένη και κατασκευασμένη στο χέρι εξ ολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία, η νέα Continental GT αποτελεί την επιτομή του συνδυασμού κορυφαίας τεχνολογίας, των πιο φίνων υλικών και της μοναδικής τέχνης του χειροποίητου. Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι τολμηρός, παραπέμποντας σε γλυπτό έργο τέχνης ενώ το εσωτερικό επαναπροσδιορίζει την έννοια της πολυτέλειας και του Grand Touring.

Το τετραθέσιο κουπέ κινεί η εξελιγμένη έκδοση του 12-κύλινδρου W12 TSI κινητήρα των 6.0 λίτρων, με διπλό turbo, που για πρώτη φορά συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, 8-σχέσεων. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 635 ίππους και τη θηριώδη ροπή των 900 Nm, ενώ το 0-100 km/h γίνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 333 km/h.