Ο τελευταίος αγώνες του Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης (HTTC) για το 2017 διοργανώνεται στα Μέγαρα το ερχόμενο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και θα είναι διπλός αποτελώντας τον 3ο και 4ο γύρο του θεσμού. Οι 29 συμμετέχοντες χωρίζονται στις κατηγορίες Stock, Sport και Εχτρεμε.

Η βασική κατηγορία Stock, με ελάχιστες επεμβάσεις στα αυτοκίνητα -κυρίως στην ανάρτηση και στον εξοπλισμό ασφαλείας- και ελαστικά δρόμου (όχι semi-slicks), μετρά 8 συμμετοχές, ενώ με παρεμφερή αυτοκίνητα, αλλά με ελαστικά TOYO Proxes R888, R888R ή NANKANG AR-1, η κατηγορία Sport είναι η πιο πολυπληθής. Την απαρτίζουν 16 αγωνιζόμενοι, εκ των οποίων τέσσερις είναι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου αυτοκινήτου, που θα καθίσουν στο μπάκετ του Skoda Fabia του Ενιαίου Πρωταθλήματος.

Στην κατηγορία Extreme, με ορισμένες εντυπωσιακές κατασκευές, ελεύθερους τεχνικούς κανονισμούς και αγωνιστικά ελαστικά, θα διαγωνιστούν πέντε οδηγοί. Τρεις εξ αυτών θα οδηγούν ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα, ενώ δύο εμπίπτουν στην Κλάση Extreme Turbo.

Στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, επίσης στην πίστα των Μεγάρων, πολλές μάχες κρίθηκαν ακόμα και στα εκατοστά του δευτερολέπτου μεταξύ των αγωνιζόμενων, καθώς διεκδικούσαν όχι μόνο τις «δάφνες» της νίκης αλλά και τα έπαθλα των υποστηρικτών του θεσμού TOYO TIRES, Racecraft – NANKANG Motorsport και RSD Öhlins.

Θυμίζουμε ότι στο θεσμό του HTTC κάθε αγωνιζόμενος κάνει μόνος του στην πίστα δύο σετ των πέντε χρονομετρημένων γύρων. Από το άθροισμά τους προκύπτει η τελική κατάταξη της ημέρας, ενώ στον διπλό αγώνα του προσεχούς Σαββάτου, η διαδικασία θα επαναληφθεί δύο φορές.