Το Ford Fiesta είναι “Αυτοκίνητο του 2018” στην Ελλάδα

Τη διάκριση "Αυτοκίνητο του 2018" απέσπασε το νέο Fiesta στην ελληνική αγορά!

Τα μέλη του θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στην Ελλάδα ανέδειξαν το νέο Ford Fiesta ως το “Αυτοκίνητο του 2018”. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αττική, συμμετείχαν ως φιναλίστ 10 από τα 27 συνολικά νέα μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το προηγούμενο 12μηνο.

Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR και VW Polo. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής αναδείχθηκε το Ford Fiesta με 338 βαθμούς, κερδίζοντας στην κυριολεξία στο νήμα το Seat Ibiza, με μόλις 1 βαθμό διαφορά!

Διαβάστε τη δοκιμή του Ford Fiesta εδώ.

Η ψηφοφορία γίνεται από δημοσιογράφους του ειδικού τύπου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, οι οποίοι και κατανέμουν την ψήφο τους φανερά στα μοντέλα της τελικής δεκάδας. Η επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν στην τεχνολογία, στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην πληρότητα της γκάμας, στο κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκε και φέτος από το θεσμό ένα ειδικό βραβείο, αυτή τη φορά σχετικό με την οδική ασφάλεια. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κα Ελένη Καρύδη της ΕΥΘΥΤΑ, για την ανιδιοτελή προσφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών για τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική κοινωνία η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Ακολουθεί αναλυτικά η τελική κατάταξη με την κατανομή των βαθμών.