Το Toyota Racing Development (TRD) δεν έχασε καθόλου χρόνο και λίγες εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας Toyota Supra έχει έτοιμο ένα ολοκληρωμένο πακέτο αεροδυναμικής αναβάθμισης. Το TRD είναι το εσωτερικό βελτιωτικό τμήμα της Toyota. Δημιουργεί εξαρτήματα βελτίωσης, από υπερσυμπιεστές και εξατμίσεις έως σχεδιαστικές και αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, τα οποία είναι διαθέσιμα από τα επίσημα σημεία Toyota ανά τον κόσμο.

Συνεπώς και η αποκάλυψη της νέας Supra έβαλε τους ανθρώπους του TRD σε δουλειά, οι οποίοι αποκάλυψαν πρόσφατα το δημιούργημα τους. Με ένα αυτοκίνητο όπως η Supra, θα περιμέναμε από το TRD να κάνει πραγματικά θαύματα. Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε είναι απλά ένα bodykit, χωρίς καμία μηχανολογική βελτίωση. Βέβαια εκ πρώτης το πακέτο δείχνει πολλά υποσχόμενο και έδωσε στη Supra μια νέα εικόνα. Τα νέα τμήματα είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ carbon fiber και περιλαμβάνουν εμπρός splitter, πλαϊνά μαρσπιέ, πίσω αεροτομή και κάποια πρόσθετα πίσω “φτεράκια”. Υπάρχουν ακόμη και κάποια πρόσθετα στις πόρτες, που συμβάλλουν στην πιο “άγρια” όψη.

Toyota Supra TRD

Ευτυχώς, το bodykit είναι πολλά περισσότερα από μόνο ομορφιά, αφού προσφέρει και περισσότερο downforce στο σύνολο της Supra. Το TRD εξέλιξε κάθε ένα τμήμα χωριστά μέσα σε ένα αεροδυναμικό τούνελ, οπότε τα πάντα είναι μελετημένα για μέγιστη απόδοση. Συμπληρωματικά, η Supra TRD απέκτησε και νέες ζάντες 19 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Για τους φίλους της Supra, τα πράγματα σταματούν κάπου εδώ. Κάτω από το καπό παραμένει ο γνώριμος 3-λιτρος inline-six με απόδοση σταθερά στους 335hp. Επίσης κάποιοι ίσως απογοητευτούν καθώς καμία αλλαγή δεν έγινε στο κομμάτι της ανάρτησης ή των φρένων. Το ευχάριστο βεβαίως είναι ότι το συγκεκριμένο πακέτο του TRD είναι για την ώρα ένα πρωτότυπο. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην αγορά, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για κάποια επιπρόσθετη μηχανική αναβάθμιση πριν βγει στα ράφια…

Δείτε ακόμη:

Toyota GR Supra: Ο θρύλος επιστρέφει!