Η βρετανική Mountune ανακοινώνει δύο νέα πακέτα αναβάθμισης για το Ford Focus RS. Αυτά είναι τα m400R και m400X που φέρνουν σημαντικές αναβαθμίσεις ισχύος στο τετρακίνητο hot-hatch.

Κάθε ένα από τα νέα πακέτα βελτίωσης της Mountune για το Focus RS παρέχουν αυξημένη ισχύ και ροπή που εκτοξεύουν τις επιδόσεις του μοντέλου της Ford. Το m400R αντικαθιστά το πακέτο m400 και παρέχει νέα χαρτογράφηση και αυξημένη χρηστικότητα. Από την άλλη, το πακέτο m400X απευθύνεται σε ιδιοκτήτες που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες του 2,3 lt EcoBoost κινητήρα, χωρίς να προβούν σε αντικατάσταση του εργοστασιακού συστήματος turbo.

Η ισχύς του Focus RS στην περίπτωση του m400R αυξάνεται στα 400PS με 560Nm ροπής. Ακόμη περιλαμβάνει μια σειρά από λεπτομέρειες που βελτιώνουν τη χρηστικότητα σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα m400. Μεταξύ άλλων διατίθεται περιορισμός στο όριο στροφών του κινητήρα, πλήρη εμπλοκή του launch control, αλλαγές ταχυτήτων με τέρμα πατημένο γκάζι, anti-theft mode, dyno mode και πλήρη πρόσβαση στα κανάλια OBD για έξτρα όργανα και data-logging.

Από την άλλη, το m400X βασίζεται στο m400R και ανεβάζει τις επιδόσεις σε άλλο επίπεδο, αυξάνοντας τις καμπύλες ισχύος και ροπής. Ως αποτέλεσμα, η απόκριση στις μεσαίες στροφές μεταμορφώνεται, δίνοντας στο Focus RS ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Το πακέτο m400X περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του m400R που αναλύονται πιο πάνω.

Στη βρετανική αγορά, τόσο το m400R όσο και m400X είναι διαθέσιμα στην τιμή των £595 (680 ευρώ). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο κατάστημα της Mountune εδώ: mountunestore.com

Δείτε ακόμη:

Στην πίστα με το Ford Focus RS | Vlog