Reventon: Ο ταύρος δολοφόνος!

11 Σεπτεμβρίου 2007

Η απόλυτη Lambo κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Η Reventon πήρε την ονομασία της από τον ταύρο που σκότωσε τον ταυρομάχο Felix Guzman το 1943. Θα παραχθεί σε μόλις 20 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν όλα ήδη προπωληθεί στην σούπερ τιμή των 725.000 ευρώ!
Σε αυτή τη Lamborghini όλα είναι υπερβολικά. Η Reventon στην πράξη είναι μια Murcielago με υπερβολική δόση αναβολικών. Η δύναμη της προέρχεται από τον γωστό V12 της Lamborghini, ο οποίος όμως αποδίδει 20 επιπλέον ίππους από την Murcielago LP640. Το αμάξωμα της Reventon είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα (τι άλλο;) και είναι εμπνευσμένο από την αεροναυπηγική. Αυτό εξηγεί και την ιδιαίτερη σχεδίαση με αεραγωγούς και προεξέχοντα τμήματα που θυμίζουν μαχητικό αεροσκάφος. Πολεμικό είναι και το χρώμα, μοναδικό στην Reventon, με την ονομασία Grey Barra, ενώ οι μαύρες ζάντες έχουν και τμήματα από ανθρακονήματα. Περνώντας στο εσωτερικό από τις πόρτες-ξυράφια (λόγω του κατακόρυφου ανοίγματός τους), συναντούμε υλικά όπως δέρμα, αλκαντάρα και ανθρακονήματα, σε έναν αρκετά hi-tech διάκοσμο που περιλαμβάνει και μετρητή δυνάμεων «g» (!). Ο πίνακας οργάνων μπορεί να αλλάξει σε διαφορετικές ενδείξεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού-πιλότου. Μπορεί να είναι πλήρως ψηφιακός θυμίζοντας… F16 ή όταν θελήσει ο χειριστής να επανέλθει σε φυσιολογική μορφή με κυκλικά αναλογικά όργανα. Η ψηφιακή βελόνα του ταχύμετρου κινείται από το 0 στο 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και να είστε σίγουροι πως δε θα σταματήσει να κινείται μέχρι την ένδειξη των 338 χλμ./ώρα. Αυτή είναι η νέα Lamborghini Reventon, ο απόλυτος ταύρος. Τώρα αν αυτοί οι 20 που την προπλήρωσαν θα την δαμάσουν κιόλας… αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Φωτογραφίες από την αποκάλυψη του “τέρατος” στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us