Ferrari FXX Evoluzione

29 Οκτωβρίου 2007    

H ultimate έκδοση της ultimate έκδοσης της ultimate Ferrari, αποκαλύφθηκε χθες Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Εμείς μπορεί να είπαμε το “ΟΧΙ”, οι Ιταλοί όμως της Ferrari είπαν “ΝΑΙ” και δημιούργησαν την πανίσχυρη FXX Evoluzione, μια super-Enzo με 860 ίππους στις 9.500 σ.α.λ.

Η FXX Evoluzione -όπως και η απλή FXX- απευθύνεται σε λίγους πελάτες (με πολλά) που θέλουν να παίξουν τον Schumacher πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Και για να ακριβολογούμε, ο ίδιος ο Michael Schumacher εξέλιξε το αυτοκίνητο, το οποίο συγκριτικά με την “απλή” FXX έχει βελτιωμένο traction control το οποίο είναι λιγότερα ενεργό και περισσότερο ρυθμιζόμενο (έχει 9 ρυθμίσεις και μπορεί να αλλάξει set-up από στροφή σε στροφή).

Επιπλέον, έχει βελτιωθεί η γεωμετρία της ανάρτησης, το αεροδυναμικό πακέτο και κατ΄επέκταση ελαφρώς η εμφάνιση της Evoluzione. Τώρα στην πράξη, η FXX Evoluzione μπορεί να κάνει ένα γύρο στην πίστα του Fiorano κατά 2” ταχύτερα από την FXX (1 min 16 sec). Αν κανείς από εσάς έχει μια από τις 20 Ferrari FXX που κατασκευάστηκαν και δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι η FXX Evoluzione είναι 2” ταχύτερη στο Fiorano, don’t worry! Η Ferrari φρόντισε να κυκλοφορήσει ένα kit που θα δώσει στην FXX αυτό το κάτι παραπάνω…