Audi TT RS με 340 PS

23 Φεβρουαρίου 2009


Η Audi ανεβάζει το ενδιαφέρον αποκαλύπτοντας φωτογραφίες και στοιχεία για την κορυφαία έκδοση του ΤΤ με την ονομασία RS. Με turbo κινητήρα 2,5 λίτρων, απόδοσης 340 ίππων, το TT RS αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά την έκδοση TT S, η γκάμα του κουπέ Audi ολοκληρώνεται με την απόλυτη έκδοση. Το TT RS έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν εκρηκτικό τόσο σε θέμα επιδόσεων όσο και σε θέμα εμφάνισης. Από τις μεγάλες δαγκάνες των φρένων με το λογότυπο RS και την πίσω σταθερή αεροτομή, μέχρι τους νέους προφυλακτήρες και τις μεγάλες ζάντες που γεμίζουν του θόλους των τροχών. Διαθέσιμο τόσο σε coupe όσο και σε cabriolet, το TT RS θα διατίθεται με υπερτροφοδοτούμενο 5-κύλινδρο κινητήρα 2,5 λιτ. απόδοσης 340 hp και 450 Nm ροπής. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο σε συνδυασμό με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σημειώστε περίπου 5 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 km/h και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Σχεδιαστικά, οι διαφορές από το TT S των 272 hp επισημαίνονται στους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, στις νέας σχεδίασης ζάντες, στην σταθερή αεροτομή πίσω και στο αεροδυναμικό διαχύτη. Φυσικά διαθέσιμα είναι τα LED ημέρας σε συνδυασμό με προβολείς bi-xenon, ενώ στο εσωτερικό η καμπίνα του RS συνδυάζει δέρμα αλκαντάρα, σπορ καθίσματα και αρκετό αλουμίνιο. Η διαθεσιμότητα του TT RS θα ξεκινήσει σταδιακά μετά την πρεμιέρα στη Γενεύη, σε τιμές άγνωστες προς το παρόν.