GAMES: Gran Turismo 5 & GT PSP

3 Ιουνίου 2009

Με το Ε3 2009 (Electronic Entertainment Expo) να διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στο Los Angeles, έφτασε και η ώρα των αποκαλύψεων για το πολυαναμενόμενο Gran Turismo. Οι λάτρεις των racing games έχουν, όχι έναν αλλά δύο λόγους να είναι ευτυχισμένοι, καθώς το Gran Turismo έρχεται τόσο στο Playstation 3 ως GT5 αλλά και στο νέο PSP Go ως GT Mobile.

Χωρίς να υπάρχουν ακόμη πολλά επίσημα στοιχεία για το GT5 έχουμε παρακάτω μια άφθονη συλλογή από screenshots αλλά και το επίσημο trailer του Ε3 2009 όπου φαίνονται αυτοκίνητα από κάθε μορφή μηχανοκίνητου σπορ, συμπεριλαμβανομένου των επίσημων αγωνιστικών του WRC. Ακόμη, οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν τις ζημιές που θα παθαίνουν τα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται στο trailer στην περίπτωση του Subaru Impreza WRC.

Δείτε το trailer

Δείτε τα screenshots

Το Gran Turismo στο PSP Go


Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο αν κρίνουμε από τα πρώτα videos και φωτογραφίες άξιζε η όποια αναμονή! Το GT Mobile διαθέτει όλες τις πίστες από το Gran Turismo 4, συμπεριλαμβανομένου του Nurburgring Nordscheife, ενώ θα περιλαμβάνει σχεδόν 800 αυτοκίνητα. Ανάμεσα τους -όπως φαίνεται και στο video παρακάτω- είναι και η Ferrari Enzo! Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μέχρι 4 παίχτες θα μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα μέσω των PSP τους, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και ανταλλαγής αυτοκινήτων μεταξύ τους. Η Polyphony Digital προσπαθεί να κρατήσει το μέγεθος του GT Mobile κάτω από το 1GB, καθώς το νέο PSP Go θα διαθέτει εσωτερική μνήμη 16GB όπου θα φορτώνονται τα παιχνίδια, ενώ οι κάτοχοι προηγούμενων εκδόσεων PSP θα μπορούν και αυτοί να αγοράσουν το Gran Turismo σε δίσκο UMD. Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου.

Δείτε το trailer

Δείτε το gameplay στο PSP Go

[Πηγή: Gran Turismo]