VIDEO: Pikes Peak 2011 onboard Tajima

28 Ιουνίου 2011 |


Ο Nobuhiro Tajima μας ανεβάζει στα σύννεφα με το Suzuki SX4 Hill Climb Special της Monster Sport, παίρνοντας την πρώτη θέση στο Pikes Peak International Hill Climb 2011 -τη διασημότερη και δυσκολότερη ανάβαση του κόσμου- σπάζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό του ρεκόρ και το φράγμα των 10 λεπτών. Δείτε παρακάτω ολόκληρο το video από την προσπάθεια του Ιάπωνα, όπως την κατέγραψε η GoPro HD camera στην οροφή του αυτοκινήτου του.

Σε αυτο το σημείο να αναφέρουμε πως φέτος ήταν η τελευταία χρονιά που το Pikes Peak περιελάμβανε χωμάτινο τμήμα, καθώς όπως έγινε και με το τελευταίο κομμάτι στην κορυφή πρν μερικά χρόνια, έσι και το μεσαίο χωμάτινο αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί για το 2012, γεγονός που θα κάνει ρίξει ακόμη περισσότερο τους χρόνους για όλους τους οδηγούς.

Δείτε ακόμη:

Το promo video που ετοίμασε η GoPro για την ανάβαση του Tajima

Η θρυλική ανάβαση του Ari Vatanen με Peugeot 405 T16 το 1988

Ο Vatanen το 1988 σημείωσε χρόνο ρεκόρ 10:47.77 με ένα αυτοκίνητο που αν και πολύ ισχυρό δεν αγγίζει τη σημερινή τεχνολογία αγωνιστικών της κλάσης Unlimited. Ωστόσο το σημαντικότερο έχει να κάνει με το ότι η διαδρομή τότε ήταν ολόκληρη στο χώμα, ενώ σήμερα είναι περίπου το 1/4 χώμα με το υπόλοιπο καλής ποιότητας άσφαλτο.
Το video με τίτλο “Climb Dance” σκληνοθέτησε ο Jean Louis Mourey, προβλήθηκε το 1989 και κατέκτησε τα βραβεία “Grand Prix Du Film” στο Festival De Chamonix, “Silver Screen” στο US Industrial Film & Video Festival του Chicago, “Prix Special Du Jury” στο Festival International Du Film D’Aventure Val D´Isere και “Golden Award” στο International Film Festival του Houston.