Toyota GT 86: This is it! [+videos]

27 Νοεμβρίου 2011 |


Το Toyota GT 86 είναι γεγονός. Πρόκειται για το μοντέλο που η Toyota ετοίμασε σε συνεργασία με την Subaru και έρχεται το 2012 για να ανάψει και πάλι τη φλόγα της σπορ οδήγησης στη γκάμα της ιαπωνικής φίρμας, η οποία παραμένει σβηστή μετά τα Celica και MR2.

Το GT 86 αποτελεί την τελική έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου FT-86 το οποίο μας απασχόλησε αρκετά τα τελευταία 2 χρόνια με δύο πρωτότυπα μοντέλα (FT-86 & FT-86 II) αλλά και εμφανίσεις σε video games τόσο στο Gran Turismo 5 όσο και στο Facebook πιο πρόσφατα. Ταυτόχρονα ξυπνά μνήμες του θρυλικού Corolla GT AE86 (1983-1987), ενός αυτοκινήτου που αγαπήθηκε από τους λάτρεις της οδήγησης χάρη στις compact διαστάσεις του, το χαμηλό βάρος, την πίσω κίνηση και την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του GT 86 θα γίνουν στις 30 Νοεμβρίου στο Tokyo Motor Show, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του GT 86 είναι ο ελαφρύς ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας της Subaru, χωρητικότητας 2,0lt, απόδοσης 200 ίππων στις 7.000 rpm και 205 Nm ροπής στις 6.600 rpm. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς χαρίζοντας στο αεροδυναμικό αμάξωμα την απαραίτητη σπορ συμπεριφορά. Τόσο ο κινητήρας όσο και η θέση οδήγησης έχουν τοποθετηθεί όσο χαμηλά και πίσω γίνεται για να επιτευχθεί το ιδανικό “ζύγισμα”. Το αυτοκίνητο έχει σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους σε αναλογία 53:47 εμπρός-πίσω. Η χαμηλή τοποθέτηση κινητήρα και των καθισμάτων δίνουν στο GT 86 ένα εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους μόλις 475 mm, χαμηλότερο από πολλά σπορ αυτοκίνητα της εποχής. Χαμηλό είναι όμως και το συνολικό βάρος του, το οποίο δεν ξεπερνά τα 1.250 κιλά. Η ανάρτηση χρησιμοποιεί γόνατα McPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω, ενώ οι τροχοί είναι 17 ή 18 ιντσών σε ελαστικά 215/45 εμπρός και 225/40 πίσω.

Σχεδιαστικά, εκτός από το χαμηλό εμπρός ρύγχος ξεχωρίζουν τα μυώδη φτερά, ο μεγάλος πίσω διαχύτης με τις δύο εξατμίσεις, η πίσω αεροτομή και το λογότυπο “86” με τα αντικρυστά πιστόνια στο πλάι που φανερώνει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κινητήρα. Καθαρόαιμο σπορ ύφος υπάρχει και στο εσωτερικό, όπου εντύπωση προκαλεί το μικρής διαμέτρου τιμόνι (365 mm), μικρότερο από κάθε άλλο που τοποθετήθηκε ποτέ σε μοντέλο της Toyota. Σημασία δόθηκε στη λεπτομέρεια, όπως στις επενδύσεις carbon look, στις μαύρες αποχρώσεις οροφής και κολόνων, στους αεροπορικού τύπου διακόπτες στην κονσόλα, στις κόκκινες ραφές και στα πεντάλ αλουμινίου. Η διάταξη του εσωτερικού είναι 2+2 θέσεων.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το GT 86 είναι ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, μια ελαφριά και fun to drive κατασκευή που επαναφέρει την Toyota στην κατηγορία, αναβιώνοντας ταυτόχρονα το πνεύμα του ΑΕ86. Αναμένεται μάλιστα να είναι και αρκετά προσιτό, αν και στην Ελλάδα θα ανήκει στην κατηγορία των “απαγορευμένων” 2-λιτρων μοντέλων.


Διαβάστε ακόμη:
Subaru BRZ Concept STi