Οδηγούμε στην Ολλανδία το Toyota Yaris HSD [+video]

20 Ιουνίου 2012     

Αποστολή στην Ολλανδία: Κώστας Στέφου

Με ένα ακόμη υβριδικό μοντέλο εμπλουτίζεται η γκάμα της Toyota, το οποίο μάλιστα βασίζεται στο best seller της μάρκας. Το Yaris HSD είναι γεγονός και ταξιδεύουμε μέχρι την Ολλανδία για μια πρώτη γνωριμία μαζί του, λίγο πριν αυτό κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά.

Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες της Toyota είναι γνωστές, αφού η ιαπωνική φίρμα εδώ και 15 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, λανσάροντας την υβριδική τεχνολογία στα αυτοκίνητά της. Άλλωστε η επένδυση της εταιρείας στην υβριδική τεχνολογία, εκτός από οικολογικό χαρακτήρα, έχει για αυτή και εμπορικό ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο. Oι υπεύθυνοι της Toyota, εκτιμούν ότι το 1/5 των αυτοκινήτων που θα πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι υβριδικής τεχνολογίας. Έτσι λοιπόν μετά το Prius και το Auris, προστέθηκε άλλο ένα υβριδικό μοντέλο στη γκάμα της Toyota, το Yaris, το best seller της μάρκας με 2,5 εκ. πωλήσεις στην Ευρώπη.

Σχεδιαστικά το Yaris HSD, έχει ελάχιστες διαφορές από το συμβατικό μοντέλο και αυτές αφορούν μόνο στον τομέα της αισθητικής. Το αμάξωμά του αν και παραμένει το ίδιο, έχει αυξηθεί στο εμπρός μέρος κατά 2 εκατοστά, ενώ κάποιες λεπτομέρειες, όπως ο νέος προφυλακτήρας εμπρός με τον μεγάλο αεραγωγό, τα φώτα LED ημέρας εμπρός και πίσω και το μπλε περίγραμμα στο σήμα της Toyota, πιστοποιούν την υβριδική έκδοση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εσωτερικό, το οποίο έχει αναβαθμιστεί και είναι εμπλουτισμένο με hi-tech στοιχεία. Ξεχωρίζουν ο νέος πίνακας οργάνων με νέες ενδείξεις και φωτισμό, τα καθίσματα με τις μπλε ραφές και βεβαίως η κεντρική οθόνη πληροφοριών 6,1 ιντσών στην οποία απεικονίζεται και η λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Όσο για τους χώρους και την πρακτικότητα, αυτοί δεν έχουν επηρεαστεί από την παρουσία του υβριδικού συστήματος, μιας και η συστοιχία μπαταριών έχει κόμπακτ διαστάσεις, είναι ελαφρύτερη από αυτή του Auris HSD κατά 42 κιλά και βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα. Αναλλοίωτος παραμένει και ο χώρος αποσκευών, στα 286 λίτρα. Ο εξοπλισμός ασφάλειας και ανέσεων είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, σύστημα πλοήγησης, stop/start, ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, αυτόματο κλιματισμό, άφθονους αερόσακους κ.ά.

Η ουσία του πράγματος φυσικά είναι το Hybrid Synergy Drive που εξοπλίζει το «πράσινο» Yaris. Για τους δικούς της λόγους η Toyota -και προφανώς λόγω του μικρού μεγέθους του αυτοκινήτου- αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 74 ίππων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυασμένη ισχύς φθάνει τους 100 ίππους, όσους δηλαδή και στο βενζινοκίνητο Yaris 1,33 lt που οδηγήσαμε πρόσφατα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτομάτου κιβωτίου CVT, ενώ ο οδηγός έχει την δυνατότητα πατώντας το διακόπτη ECO να εξασφαλίσει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Φυσικά υπάρχει και ο διακόπτης EV για κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και χωρίς ρύπους για απόσταση περίπου 2 km και με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη των 50 km/h.


Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, αυτές δεν είναι το ζητούμενο από ένα υβριδικού χαρακτήρα αυτοκίνητο. Ωστόσο, το Yaris HSD επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 11,8 δευτερόλεπτα (11,7 δευτ. το Yaris 1,33 lt) και έχει τελική ταχύτητα 165 km/h (175 km/h το Yaris 1,33 lt). Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί το «ατού» του μοντέλου, είναι η εντυπωσιακά μέση κατανάλωση, η οποία βρίσκεται στα 3,5 lt/100 km (5,4 το Yaris 1,33 lt) και βεβαίως οι εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 στα 79 g/km.

Οδηγώντας στους ολλανδικούς δρόμους το υβριδικό Toyota Yaris διαπιστώσαμε ότι η συμπεριφορά του δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τη συμβατική έκδοση. Ωστόσο, η πιο κοντή κρεμαγιέρα εξασφαλίζει καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, ενώ η αναβάθμιση στη ρύθμιση της ανάρτησης προσφέρει ακόμη καλύτερη ποιότητα κύλισης. Στο σύνολό του το Toyota Yaris HSD είναι ένα ευέλικτο, ευκολοδήγητο και ασφαλές αυτοκίνητο με οικολογικό προσανατολισμό και συγχρόνως οικονομικό στη χρήση, με ελάχιστο κόστος συντήρησης και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Η άφιξή του στην ελληνική αγορά αναμένεται τις επόμενες ημέρες, το αργότερο μέχρι αρχές Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού Active και Style, με τιμές που ξεκινούν από 17.500 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός: 1.497 cc
Ισχύς βενζινοκινητήρα (PS/rpm): 74/4.800
Ροπή βενζινοκινητήρα (Nm/rpm): 111/3.600-4.400
Ισχύς ηλεκτροκινητήρα (PS): 60
Ροπή ηλεκτροκινητήρα (Nm): 169

Συνδυαστική ισχύς (PS): 100
0-100 km/h: 11,8 sec

Τελική ταχύτητα: 165 km/h

Μέση κατανάλωση: 3,5 lt/100 km

Εκπομπές CO2: 79 g/km

Βάρος: 1.085 kg



Διαβάστε ακόμη:
Οδηγούμε το Toyota Yaris 1,33lt
Πρώτη επαφή με το ηλεκτρικό Opel Ampera
Οδηγούμε το Opel Corsa ecoFLEX 1.3 CDTi