Η νέα Aston Martin Vanquish

22 Ιουνίου 2012     

Σπορ, πολυτελή και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή! Ο λόγος για τη νέα Aston Martin Vanquish, το νέο μοντέλο της μάρκας που απλά δε χορταίνεις να το κοιτάς! Εκτός από την εντυπωσιακή της σχεδίαση, η νέα Vanquish εφοδιάζεται με τον αναβαθμισμένο V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων.

Σχεδιαστικά, η νέα ταυτότητα της Aston Martin ξεχωρίζει, με δυναμικά χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να χάνεται η χαρακτηριστική γραμμή των μοντέλων της που τα καθιστούν αναγνωρίσιμα παγκοσμίως. Ανάμεσα τους και νέα στοιχεία όπως τα εντυπωσιακά πίσω φώτα LED που δείχνουν να έρχονται απευθείας από την κορυφαία One-77. Με μια πιο προσεκτική ματιά, διακρίνουμε νέες αεροδυναμικές προσθήκες, όπως η πίσω ανασηκωμένη αεροτομή. Επίσης κάθε πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη αντοχή και φυσικά μειωμένο βάρος. Μάλιστα στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και στα πλευρικά μαρσπιέ τα ανθρακονήματα είναι ορατά με γυμνό μάτι, ενισχύοντας έτσι την σπορ εικόνα του μοντέλου. Ταυτόχρονα, η συνολική ακαμψία του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 25%.

Ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,0 λίτρων συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Touchtronic 2 των 6 σχέσεων. Με ισχύ 573 ίππων στις 6,750 rpm και ροπή 620 Nm στις 5.500 rpm, η νέα Aston Martin χρειάζεται 4,1 δευτ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 293 km/h.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η έντονη πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τη μάρκα, ενώ η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη και με δυνατότητα διθέσιας διάταξης ή 2+2 θέσεων. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2012 με αρχική τιμή Αγγλίας περίπου στις 236.000 ευρώ.

Tags: Aston Martin, Supercar, New Models

Διαβάστε ακόμη:
Στη χώρα μας η νέα Porsche Boxster