Πωλείται το R8 του Jon Olsson

23 Αυγούστου 2012      

Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Jon Olsson, δεν είναι νορμάλ! Γιατί το να έχεις κυριολεκτικά “χτίσει” το πιο extreme Audi R8 στον κόσμο και μόλις το τελειώσεις να το πουλάς σε μερικούς μήνες… νορμάλ δε λέγεται! Και για όσους δεν ξέρετε για τι ακριβώς μιλάμε, αναφερόμαστε στο PPI Audi R8 Razor GTR με απόδοση στους 710 ίππους και περί τα 300.000 ευρώ σε κόστος βελτίωσης, χωρίς να υπολογίζεται η αξία του Audi R8. Ανάμεσα στα έξτρα και η μπαγαζιέρα οροφής, με την οποία ο διάσημος σκιέρ μετέφερε τον εξοπλισμό του. Όσο για την τιμή που πωλείται το αυτοκίνητο, αυτή μπορεί να συζητηθεί απευθείας με τον ίδιο τον Jon μέσω e-mail.

Η αγάπη του Jon Olsson για τα αυτοκίνητα είναι γνωστή, όπως και η αγάπη του για τη βελτίωση. Γι αυτό και το Audi R8 V10 που αρχικά είχε, μεταμορφώθηκε γρήγορα σε ένα κατάμαυρο τέρας. Οι αλλαγές είναι κυριολεκτρικά αμέτρητες, ωστόσο θα αναφέρουμε μερικά βασικά σημεία. Ο V10 κινητήρας βελτιώθηκε από τους  μηχανικούς της StaSIS ώστε να αποδίδει 710 ίππους (0-100 km/h σε 3,2”), ενώ ολόκληρο το bodykit αντικαταστάθηκε από την PPI με ένα φαρδύτερο και full carbon, γεγονός που εξοικονόμησε κάπου στα 250 κιλά. Ακόμη και τα κρύσταλλα στα παράθυρα αλλάχθηκαν με ελαφρύτερα. Οι ζάντες είναι της ADV1, ενώ χαρακτηριστικό αποτελεί η μπαγκαζιέρα/θήκη για σκι που στηρίζεται στην οροφή και στην πίσω τεράστια αεροτομή.

Στο εσωτερικό, όλα είναι διαφορετικά από τα στάνταρ R8, συμπεριλαμβανομένου των πανάλαφρων χειροποίητων καθισμάτων που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το σώμα και το γούστο του ιδιοκτήτη. Ταυτόχρονα, όλες οι επενδύσεις σε πλαστικό και αλουμίνιο στην καμπίνα έδωσαν τη θέση τους σε ανθρακονήματα, ενώ έγινε πλήρη επένδυση ταμπλό και οροφής σε μαύρη alcantara.

Μόλις το PPI Audi R8 Razor GTR βρει νέο ιδιοκτήτη, ο Jon Olsson δε θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Σύμφωνα με λεγόμενα του στην επίσημη ιστοσελίδα του, θα βελτιώσει ένα ακόμη πιο extreme αυτοκίνητο, πιο track-focused αυτή τη φορά, χωρίς κλιματισμό, ηχοσύστημα και ίχνος άνεσης, το οποίο θα είναι και πιο γρήγορο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ανυπομονούμε!