Επιβεβαιώθηκε το νέο Honda Civic Type R

24 Σεπτεμβρίου 2012    

Διά στόματος Takanobu Ito, CEO της Honda, ανακοινώθηκε επισήμως ότι το 2015 θα κυκλοφορήσει το νέο Civic Type R, το οποίο μάλιστα στοχεύει να γίνει και πάλι το ταχύτερο FWD μοντέλο στην πίστα του Nürburgring. Αυτά κι αν είναι ευχάριστα νέα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ito αναφέρθηκε στα νέα συναρπαστικά προϊόντα και τεχνολογίες που πρόκειται να λανσαριστούν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτά άλλωστε αποτελούν στοιχείο του DNA της Honda. Εκτός από το νέο NSX, η Honda προγραμματίζει το νέο Civic Type R για την Ευρώπη, το οποίο αναμένεται να καθιερώσει νέα πρότυπα επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς. Έχοντας εξελιχθεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά και με τη χρήση τεχνολογιών που προέρχονται από τη συμμετοχή της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), το νέο Type R προτίθεται να γίνει και πάλι ταχύτερο στο Nürburgring.

Ταυτόχρονα, για τους φίλους των δύο τροχών, ανακοινώθηκε και μια νέα super sport μοτοσικλέτα, στην οποία θα εφαρμοστούν τεχνολογίες από τα αγωνιστικά του MotoGP, επιδιώκοντας να ξυπνήσει το πάθος και τη συγκίνηση που προκάλεσε το RC30 (VFR750R) όταν λανσαρίστηκε το 1987.

Διαβάστε ακόμη:
Πρώτη γνωριμία με το νέο Honda Civic
Το Renault Megane RS γυρίζει στο Nürburgring σε 8’07”97
Το νέο Opel Astra OPC
Οδηγούμε στα Μέγαρα το VW Scirocco R