Αγωνιστικό Renault Clio RS 200 Turbo

31 Οκτωβρίου 2012        

Σχεδόν αμέσως μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Renault Clio Renaultsport 200 Turbo στο 2012 Paris Motor Show, η Renault Βρετανίας ανακοίνωσε την αγωνιστική βερσιόν του η οποία αναμένεται το 2014 στις τοπικές αγωνιστικές διοργανώσεις.

Το νέο αγωνιστικό Clio RS ήδη έχει καλύψει περισσότερα από 3.500 km δοκιμών σε πίστες της Γαλλίας, με τους χρόνους να είναι περίπου κατά 1 δευτερόλεπτο ταχύτεροι από τους αντίστοιχους του προηγούμενου και ατμοσφαιρικού Clio Cup. Ο turbo κινητήρας των 1,6 lt έχει βελτιωθεί από την Oreca Magny-Cours και αποδίδει 220hp μαζί με 270Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6άρι σειριακό με συμπλέκτη της AP Racing και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Προαιρετικά θα διατίθεται και σύστημα paddle-shift για τις αλλαγές των ταχυτήτων.

Στους υπόλοιπους τομείς, τα φρένα είναι νέα με αεριζόμενους δίσκους 320mm εμπρός, επίσης της AP Racing, με 4-πίστονες δαγκάνες, ενώ οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις είναι της ZF-Sachs και έχουν ειδικά αλουμινένια ψαλίδια. Εξωτερικά, η προσθήκη μιας αεροτομής οροφής εξασφαλίζει επιπλέον 40 κιλά κάθετης δύναμης στα 200 km/h, ενώ το αυτοκίνητο πατά σε 17άρες Speedline Corse αγωνιστικές ζάντες. Φυσικά έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προσθήκες ασφαλείας, όπως roll cage και σύστημα πυρόσβεσης.

Το νέο αγωνιστικό Clio RS 200 Turbo Cup θα διατίθεται για τα βρετανικά πρωταθλήματα ταχύτητας (από €37.800) και έρχεται να συνεχίσει μια μακρόχρονη πορεία της Renault στο χώρο. Η προηγούμενη γενιά Clio Cup πούλησε από το 2006 έως σήμερα περισσότερα από 700 αυτοκίνητα.

Διαβάστε ακόμη:
Το ολοκαίνουριο Renault Clio Renaultsport 200 Turbo
Αυτό είναι το νέο Renault Clio
Πρεμιέρα για το Honda Civic WTCC στη Suzuka
Η Hyundai επιστρέφει στο WRC
Οδηγούμε στην ανανεωμένη πίστα Σερρών [+video]