Σε περιορισμένη παραγωγή η McLaren 12C GT Can-Am Edition

21 Νοεμβρίου 2012         

Μόλις 30 μονάδες αυτής της εντυπωσιακής “πιστιάρικης” McLaren 12C GT Can-Am Edition θα κατασκευαστούν, ως ένδειξη τιμής στους Bruce McLaren και Denny Hulme που κυριάρχησαν στο πρωτάθλημα Can-Am της βορείου Αμερικής την περίοδο 1967-1971.

Τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν από τη McLaren GT στο Woking, τον κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων του McLaren Group, και φυσικά θα αποτελέσουν το “απόλυτο αυτοκίνητο πίστας” σύμφωνα με την εταιρία. Κι αυτό γιατί δε θα ακολουθούν τους κανονισμούς της κατηγορίας GT3, όπως η αγωνιστική McLaren MP4-12C GT3 στην οποία και βασίζονται οι Can-Am Edition. Ο αγωνιστικός V8 3,8 lt με twin-turbo χωρίς τους GT3 περιορισμούς αποδίδει 630 ίππους, κάνοντας αυτομάτως τη 12C GT Can-Am Edition την πιο ισχυρή 12C μέχρι σήμερα.

Όσο για τη σχεδίαση, η τεράστια carbon fibre πίσω αεροτομή κλέβει τα βλέμματα, προσφέροντας ταυτόχρονα την απαραίτητη κάθετη δύναμη, μαζί με το υπόλοιπο αεροδυναμικό πακέτο που δημιούργησε η McLaren Racing με τεχνολογίες και προσομοιώσεις από τη Formula 1. Το οπτικό αποτέλεσμα συμπληρώνουν αποτελεσματικά και άλλα τμήματα από carbon fibre σε πόρτες, καθρέπτες, κάλυμμα κινητήρα και αεραγωγούς, διαφοροποιώντας την από την αγωνιστική έκδοση GT3. Την εικόνα ολοκληρώνουν οι σατινέ μαύρες αγωνιστικές ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο, μαζί με αγωνιστικά ελαστικά της Pirelli.

Στην καμπίνα υπάρχει ένα FIA-approved, αγωνιστικών προδιαγραφών rollcage, μαζί με δύο αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες 6 σημείων, ενώ το τιμόνι είναι το ίδιο με την αγωνιστική 12C GT3 και σχεδιασμένο στα πρότυπα του τιμονιού F1 της McLaren MP4-24. Για να κάνουν τα track days ακόμη πιο ευχάριστα, πίσω από το ελαφρύ ανθρακονημάτινο ταμπλό έχει τοποθετηθεί ένα αγωνιστικών προδιαγραφών σύστημα air condition, σε περίπτωση που κάποιος από τους ζάμπλουτους 30 πελάτες θελήσει να την οδηγήσει π.χ. στην πίστα του Abu Dhabi Αυγουστιάτικα ή στο Nürburgring με 0 βαθμούς Κελσίου. Όπως και να έχει, αυτοί που θα πάρουν μια από τις 30 McLaren 12C GT Can-Am Edition θα επωφεληθούν και από μια σειρά πακέτων υποστήριξης της McLaren GT. Για το τέλος αφήσαμε την τιμή, η οποία ανέρχεται στις 467.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:
Η αγωνιστική McLaren MP4-12C GT3
Αναβάθμιση για τη McLaren MP4-12C
McLaren 12C Spider
McLaren P1 Design Study
Ferrari trackday στις Σέρρες
Σε 7’14” γυρίζει η Porsche 918 Spyder στο Nurburgring
Σε δημοπρασία το “χρυσό” Nissan GT-R του Μπολτ
Mercedes SLS AMG Black Series
Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster