Η Opel επιστρέφει στους αγώνες

22 Νοεμβρίου 2012       

Την πρόθεση της για επιστροφή στο motorsport ανακοίνωσε η Opel, όχι με ένα αλλά με δύο αγωνιστικά προγράμματα για ράλι αλλά και αγώνες πίστας. Τα αυτοκίνητα είναι τα Opel ADAM και Astra OPC, απευθυνόμενα αποκλειστικά σε ιδιώτες και μικρές ομάδες.

Στο κομμάτι των αγώνων ράλι, η Opel έχει βλέψεις στην ευρωπαϊκή σκηνή και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία R2 της FIA. Για το λόγο αυτό εξέλιξε την έκδοση rally cup του νέου Opel ADAM, που θα χρησιμοποιηθεί τη σεζόν του 2013 στην κατηγορία ADAC Rally Masters αλλά και στο κύπελλο ADAC Opel Rally Cup. Η στρατηγική της Opel έχει σχεδιαστεί με αρχικό ορίζοντα μέχρι το 2016. Στη συνέχεια, υπάρχουν σχέδια για ένα αρθρωτό πρόγραμμα εξέλιξης όπου ταλαντούχοι οδηγοί ράλι θα προάγονται από το ADAC Opel Rally Cup σε διεθνές επίπεδο. Στα δύο πρώτα από τα τέσσερα στάδια, θα χρησιμοποιείται το ADAM. Στο τρίτο και τέταρτο στάδιο, προβλέπεται ότι τη σκυτάλη θα παραλάβει το Corsa νέας γενιάς.

Από την άλλη, η συμμετοχή στους αγώνες πίστας με το Astra OPC επικεντρώνεται κυρίως σε γερμανικό περιβάλλον, καθώς τα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του “VLN Endurance Championship” (με επίκεντρο το Nürburgring) που είναι και οι πιο δημοφιλείς για grassroots οδηγούς στην Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα θα τρέξουν επίσης στο κύπελλο Astra OPC Cup. Το αποκορύφωμα της σεζόν του 2013 θα είναι ο 24ωρος αγώνας του Nürburgring.

Διαβάστε ακόμη:
Opel ADAM
Το Opel ADAM στην έκθεση του Παρισιού
Με σύστημα τηλεμετρίας το Opel Astra OPC
Αγωνιστικό Peugeot 208 R2
Αγωνιστικό Citroen DS3 RRC
Αγωνιστικό Clio RenaultSport 200 Turbo
Η Hyundai επιστρέφει στο WRC
Αποχωρεί η ΜΙΝΙ από το WRC
Αποχωρεί και η Ford από το WRC
Οδηγούμε στην ανανεωμένη πίστα Σερρών [+video]
Opel Corsa OPC Nurburgring Edition: Το ελληνικό video review