Nissan Juke Nismo από 25.600 ευρώ

Το πρώτο μοντέλο δρόμου για τη Nismo είναι γεγονός και βεβαίως είναι το Nissan Juke Nismo, το οποίο διατίθεται πλέον και στη χώρα μας σε τιμές από 25.600 ευρώ*. Τιμή μεγαλύτερη κατά 7.000 ευρώ περίπου από το Juke 1.6 DiG Turbo, το οποίο αποδίδει μόλις 10 ίππους λιγότερους από τη Nismo έκδοση. Τα πράγματα ωστόσο είναι λίγο πιο περίπλοκα, με τις διαφορές των δύο μοντέλων να επικεντρώνονται σε πολλά στοιχεία πέρα από αυτους τους 10 ίππους.

Στην ουσία το Juke Nismo είναι η σκληροπυρηνική εκδοχή του μοντέλου, όσο σκληροπυρηνικό μπορεί να χαρακτηρισθεί ένα crossover τελοσπάντων…! Κι αυτό γιατί εκτός από την μικρή αύξηση σε ισχύ και ροπή, που αγγίζουν τα 200 PS (+10) και 250 Nm (+10), το Nismo έχει δεχθεί τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της Nissan σε τομείς που βελτιώνουν κατά πολύ την οδική του συμπεριφορά. Κάτι που γίνεται με την εντελώς νέα ανάρτηση, το χαμηλότερο και πιο στιβαρό αμάξωμα, το πιο γρήγορο και πιο “βαρύ” σύστημα διεύθυνσης και βεβαίως με τις ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών.

Ταυτόχρονα είναι και πολύ πιο δυναμικό σχεδιαστικά, χάρη σε ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, με πιο προφανή αλλαγή να αποτελεί το χαμηλότερο και πιο άγριο εμπρός τμήμα. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα εμπρός LED φώτα ημέρας, η πίσω αεροτομή οροφής και οι ζάντες 18 ιντσών με φαρδύτερα ελαστικά. Το Nissan Juke Nismo διατίθεται σε τρία χρώματα, γκρι μεταλλικό, μαύρο μεταλλικό και λευκό πέρλα, όλα σε συνδυασμό με κόκκινους εξωτερικούς καθρέπτες και τη χαρακτηριστική κόκκινη ρίγα. Εσωτερικά υπάρχουν νέα καθίσματα, ανανεωμένος πίνακας οργάνων, νέο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, όλα διανθισμένα με κόκκινες λεπτομέρειες.

Το Juke Nismo διατίθεται σε δυο εκδόσεις. Μια με κίνηση στους εμπρός τροχούς και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και μια τετρακίνητη με 7-τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο CVT. Από πλευράς επιδόσεων, το προσθιοκίνητο Juke Nismo επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα (τελική 215 km/h), ενώ καταναλώνει σε μικτή χρήση 6,9 l/100km. Το τετρακίνητο μοντέλο είναι ελαφρώς πιο αργό (και κατά 146 kg πιο βαρύ), κάνοντας το 0-100 km/h σε 8,2 δευτερόλεπτα (τελική 200 km/h), με μέση κατανάλωση στα 7,4 l/100km.

Όπως προαναφέραμε, οι τιμές του Juke Nismo στην Ελλάδα ξεκινούν από τις 25.600* ευρώ για την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η τετρακίνητη έκδοση κοστίζει 28.800* ευρώ.

*Περιλαμβάνεται ειδική προσφορά και δώρο το όφελος απόσυρσης.

Διαβάστε ακόμη:
Nissan 370Z Nismo
Spotted: Nissan Juke-R
Αυτό είναι το πρώτο Nissan Juke-R παραγωγής