Aston Martin V12 Vantage S

22 Ιουνίου 2013         

Η νέα V12 Vantage S ανακοινώθηκε επισήμως και βεβαίως είναι η ταχύτερη Aston Martin μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση την πολυ περιορισμένης παραγωγής, και ήδη ξεπουλημένη, One-77. Και όταν λέμε η ταχύτερη Aston Martin, εννοούμε ότι είναι ικανή να φτάσει τα 100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και τα 330 km/h τελικής ταχύτητας.

Η Aston Martin V12 Vantage S κινείται από ένα νέο V12 κινητήρα 6,0 λίτρων, ισχύος 573 ίππων και 620 Nm ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Μάλιστα τα 510 Nm της ροπής είναι ήδη διαθέσιμα από τις 1.000 σ.α.λ. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα επίσης νέο αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων Sportshift III AMT. Εκτός αυτού όμως, η νέα V12 Vantage υιοθετεί τεχνολογία και τεχνογνωσία προερχόμενη από την εμπλοκή της Aston Martin στους αγώνες αλλά και τα χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών στη θρυλική πίστα του Nürburgring.

Το νέο υπεραυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας διαθέτει τεχνολογία που επιτρέπει στον οδηγό του να μεταβάλλει τις ρυθμίσεις του κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Έτσι υπάρχουν αναρτήσεις τριών σταδίων (Normal, Sport, Track) που μεταβάλλουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος αλλά και την υποβοήθηση στο τιμόνι ανάλογα με τις ορέξεις. Ένας άλλος διακόπτης “Sport” μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού, τη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων και τον ήχο της εξάτμισης. Βεβαίως όλα αυτά τα ηλεκτρονικά “κόλπα” δεν είναι πρωτόγνωρα, αφού στην πλειοψηφία τους έχουν ήδη μεταφερθεί και σε πιο καθημερινά αυτοκίνητα όπως π.χ. σε ένα VW Golf ή ένα Opel Astra, αλλά με άλλες ονομασίες (Driver Profile Select ή DCC ή FlexRide κ.λ.π.).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια Aston Martin δεν παύει να είναι… μια Aston Martin, πόσο μάλιστα όταν είναι και η ταχύτερη που κυκλοφορεί (αν εξαιρέσουμε την ειδική περίπτωση της One-77). Και αυτό φαίνεται άλλωστε και από την τιμή, η οποία στη Γερμανία έχει οριστεί στις 179.950 ευρώ προ φόρων.

Διαβάστε ακόμη:
2014 Porsche 911 Turbo
Νέα Porsche 911 GT3 (991)
Lamborghini Aventador LP 720-4 50o Anniversario
Ακόμη καλύτερο το 2013 Nissan GT-R
Νέα στοιχεία για το Honda NSX
2014 Chevrolet Corvette Stingray
Mercedes-Benz SLS AMG Black Series