Rallye Monte Carlo: Ποδαρικό με Ogier

19 Ιανουαρίου 2014       

Ενα ονειρικό αποτέλεσμα είχαν Volkswagen Motorsport και Sébastien Ogier στον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ, στο Monte Carlo. Παρά το άσχημο ξεκίνημα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2013 επιτέθηκαν στο δεύτερο μισό του αγώνα και εδραιώθηκαν στην κορυφή κατακτώντας τη 17η νίκη τους στο WRC (10η με τη Volkswagen). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ιδιώτης Bryan Bouffier με Ford Fiesta, νικητής του “Monte” το 2011, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Kris Meeke με Citroen DS3.

Για μια ακόμη χρονιά το Monte Carlo αποδείχτηκε ένας δύσκολος αγώνας. Ο καιρός και οι επιλογές ελαστικών έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση της κατάταξης, καθώς υπήρχε καταρρακτώδης βροχή στα χαμηλά τμήματα και πυκνό χιόνι στα βουνά. Ειδικά στη 14η ειδική διαδρομή (νυχτερινή), οι συνθήκες ήταν τόσο ακραίες που οι διοργανωτές την ακύρωσαν, ενώ στην διάσημη Col de Turini χιόνισε τόσο πολύ που μερικά αγωνιστικά βρέθηκαν κολλημένα.

Εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια του Γάλλου Bryan Bouffier, ο οποίος με ένα ιδιωτικό Fiesta RS WRC κέρδισε τις 7 από τις 15 ειδικές διαδρομές και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τη μέση, πριν ένα γλίστρημα στην 9η Ε.Δ. ανοίξει το δρόμο για τον Ogier. Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της χρονιάς και για τη Citroen Motorsport με τον Kris Meeke να τερματίζει στην τρίτη θέση. Ο Βρετανός οδηγός βρέθηκε να μονομαχεί με τον πρώην πιλότο της F1 Robert Kubica στην αρχή του αγώνα, ωστόσο ο Kubica για μια ακόμη φορά βρέθηκε εκτός δρόμου, πέφτοντας από μια γέφυρα (δείτε την έξοδο του Kubica εδώ).

Ιδιαίτερα άτυχη ήταν η ομάδα της Hyundai στον πρώτη της αγώνα στο WRC. Ο Thierry Neuville είχε ένα τρακάρισμα στα πρώτα χιλιόμετρα της 1ης ειδικής διαδρομής, ενώ ο Dani Sordo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν την 5η Ε.Δ. με προβλήματα στα ηλεκτρικά του i20 WRC.
Με τον Sébastien Ogier να προηγείται στη βαθμολογία με 27 βαθμούς, ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος έχει προγραμματισθεί για τις 5-8 Φεβρουαρίου στην κατάλευκη Σουηδία.

Αποτελέσματα Rally Monte Carlo
1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, Volkswagen
2. Bryan Bouffier/Xavier Panseri, Ford (+ 1m 18.9s)
3. Kris Meeke/Paul Nagle, Citroën (+ 1m 54.3s)
4. Mads Østberg/Jonas Andersson, Citroën (+ 3m 53.9s)
5. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, Volkswagen (+ 6m 08.3s)
6. Elfyn Evans/Daniel Barritt, Ford (+ 8m 37.4s)
7. Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula, Volkswagen (+ 11m 42.3s)
8. Jaroslav Melichárek/Erik Melichárek, Ford (+ 21m 56.2s)
9. Matteo Gamba/Nicola Arena, Peugeot (+ 23m 50.7s)
10. Yuriy Protasov/Pavlo Cherepin, Ford (+ 25m 43.1s)