Ανανεωμένο Opel Meriva

10 Φεβρουαρίου 2014    
Το μικρό πολυχρηστικό της Opel ανανεώνεται αισθητικά και εφοδιάζεται με νέους κινητήρες EU6, συμπεριλαμβανομένου του νέου 1.6 CDTI. Ταυτόχρονα έρχεται με νέες τεχνολογίες όπως το νέο IntelliLink για ενσωμάτωση smartphone αλλά και νέα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας στο στάνταρ εξοπλισμό.

Οι ουσιαστικότερες διαφορές του ανανεωμένου Opel Meriva έχουν να κάνουν βεβαίως με τη γκάμα νέων κινητήρων. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.6 CDTI είναι το «δυνατό χαρτί», ο οποίος θα αποδίδει στην πρώτη έκδοση 136hp και ροπή 320 Nm, καταναλώνοντας 4,4 l/100km με 116 g/km CO2. Περισσότερες εκδόσεις θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου μιας με απόδοση 110 hp και κατανάλωση 3,8 lt/100km (εκπομπές CO2 99 g/km).
Σχεδιαστικά, το Meriva έχει νέα μάσκα με περισσότερο χρώμιο και χρωμιωμένα ένθετα στους προβολείς ομίχλης. Ανασχεδιασμένα είναι και τα φώτα με ενσωματωμένα LED ημέρας, ενώ τεχνολογίας LED είναι και τα πίσω φώτα. Το ανανεωμένο μοντέλο πατά σε νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, ενώ η χρωματική παλέτα αποτελείται από 12 αποχρώσεις, ανάμεσα στις οποίες και οι νέες emerald green (Smaragdgrün) και lime yellow (Limonengelb).
Στον τομέα του infotainment, το νέο σύστημα IntelliLink επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση ενός smartphone, ενώ παρέχει hands-free συνδεσιμότητα τηλεφώνου, audio streaming και πρόσθετη συνδεσιμότητα μέσω USB. Πέρα από τον στάνταρ φωνητικό έλεγχο, το IntelliLink υποστηρίζει και φωνητικό έλεγχο των smartphones όπως το SiriEyes Free για συσκευές Apple iOS (iPhone, iPod touch, iPad), επιτρέποντας στους οδηγούς να ακούνε αντί να διαβάζουν μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις.
Το ανανεωμένο Opel Meriva διατίθεται ήδη στην Ελλάδα σε τιμές από Το ανανεωμένο Opel Meriva διατίθεται ήδη στην Ελλάδα σε τιμές από 15.560 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.4 Turbo 100ps και από 17.150 ευρώ για την 1.4 Turbo 120ps. Η έκδοση diesel 1.6 CDΤΙ διατίθεται από 20.920 ευρώ.
Διαβάστε ακόμη: