Audi S1 quattro: Εις το όνομα του πατρός*

12 Φεβρουαρίου 2014     
Πριν από μέρες, όταν η Audi μας έδειχνε ένα φορτηγό που κουβαλούσε το επόμενο της μοντέλο, κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει ότι μέσα του θα κρυβόταν το Audi S1 quattro. Ναι, το αυτοκίνητο που φέρει το ίδιο όνομα με το θρυλικό αγωνιστικό του Group B, αν και κίτρινο, είναι ένα Audi A1 στην πιο άγρια εκδοχή του!

Το ολοκαίνουριο Audi S1 quattro θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης σε εκδόσεις με 3 και 5 πόρτες (Sportback), ενώ θα κινείται από τον 2.0 TFSI κινητήρα των 231 ίππων ο οποίος θα μεταφέρει τη ροπή σε όλους τους τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S-tronic. Όσο για τις επιδόσεις, σημειώσατε 5,8 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h. Ανάμεσα στις σημαντικότερες τεχνικές αλλαγές στο S1 σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Audi A1 είναι η διάταξη της πίσω ανάρτησης με πολλαπλούς συνδέσμους στη θέση του ημιάκαμπτου και το σύστημα τετρακίνησης βεβαίως με υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη. Πρακτικά λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στο περιορισμένης παραγωγής Audi A1 quattro, μόνο που τώρα περισσότεροι από 333 άνθρωποι θα μπορέσουν να το κάνουν δικό τους. Σχεδιαστικά, το Audi S1 quattro έχει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, όπως μεγάλες ζάντες, σπορ προφυλακτήρες, μεγάλη αεροτομή, διαχύτη πίσω, τέσσερις εξατμίσεις, μπάκετ καθίσματα άλλες μικρές λεπτομέρειες.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν φυσικά στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

UPDATE: Δείτε τις τιμές του Audi S1 quattro

*Το Audi Sport quattro S1 είναι ένα θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο από την “χρυσή” εποχή των αγώνων ράλλυ. Παρουσιάστηκε το 1984, κέρδισε από τον πρώτο του κιόλας αγώνα με το Walter Röhrl στο τιμόνι, ενώ χάρισε στην Audi το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1985. Το 1986 κέρδισε τους 3 πρώτους αγώνες, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκε λόγω της κατάργησης του Group B. Ποτέ από τότε δεν υπήρξε κάποιο άλλο μοντέλο της Audi με το όνομα S1… μέχρι σήμερα!

Διαβάστε ακόμη: