Το Audi TT quattro sport concept είναι το ΤΤ των ονείρων μας

4 Μαρτίου 2014      
Το ολοκαίνουριο Audi TT έχει την τιμητική του στην έκεθση της Γενεύης, ωστόσο η Audi μας γαργαλάει το ενδιαφέρον με μια άκρως ενδιαφέρουσα πρωτότυπη εκδοχή του. Το Audi TT quattro sport concept είναι το πλέον ενδιαφέρον σπορ μοντέλο της μάρκας, με τον 2.0 TFSI κινητήρα να αποδίδει 420 ίππους οι οποίοι μεταφέρονται σε όλους τους τροχούς μέσω της τετρακίνησης quattro.

Το Audi TT quattro sport concept δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες της τεχνολογίας που κρύβει το νέο TT”, εξηγεί ο Dr. Ulrich Hackenberg, διοικητικό στέλεχος του τεχνικού τμήματος της Audi. Ο κινητήρας του Audi TTS από τους 310 ίππους σκαρφαλώνει στους 420 ίππους με τις κατάλληλες μετατροπές, αποδίδοντας την εκπληκτική αναλογία των 210 ίππων στο λίτρο, τη στιγμή που η ροπή των 450 Nm είναι σταθερή μεταξύ 2.400-6.300 rpm. Με βάρος στα 1.344 kg, το Audi TT quattro sport concept είναι ικανό να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, επίδοση που αρμόζει σε κορυφαία supercars.
Σχεδιαστικά το πρωτότυπο της Γενεύης -άγνωστο προς το παρόν αν θα το δούμε και στην παραγωγή- ξεχωρίζει από τους φλατ Matrix LED προβολείς, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τους φαρδύτερους θόλους των τροχών και βεβαίως τους τροχούς 20 ιντσών. Ένα carbon εμπρός σπόιλερ, μαζί με μια επίσης carbon πίσω αεροτομή και τον διαχύτη αέρα ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό εξωτερικό look του μοντέλου. Αντίστοιχα “αγωνιστική” είναι η φιλοσοφία και στο εσωτερικό όπου έχουν αφαιρεθεί όλα τα περιττά στοιχεία (π.χ. μονώσεις και επενδύσεις στις πόρτες), έχει τοποθετηθεί αρκετή alcantara και δυο μπάκετ καθίσματα με ζώνες 4 σημείων. Το τιμόνι έχει διανθιστεί με διακόπτη εκκίνησης αλλά και δυο μπουτόν για το ηλεκτρονικό set-up του αυτοκινήτου (drive select και race). Τέλος, στον ψηφιακό πίνακα οργάνων προστίθεται και γυρολόγιο στην αγαπημένη σας πίστα, συμπεριλαμβανομένου όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Nurburgring Nordschleife.

Διαβάστε ακόμη: