Rally Argentina: Νίκη Latvala [+video]

12 Μαΐου 2014     
Τη δεύτερη νίκη της σαιζόν πήρε ο Jari-Matti Latvala με το Volkswagen Polo R WRC στην Αργεντινή, κερδίζοντας κατά 1 λεπτό και 26,9 δευτ. τον team-mate Sébastien Ogier. Αυτή ήταν και η 9η νίκη στη σειρά για την ομάδα της Volkswagen, σπάζοντας το ρεκόρ που μέχρι χθες ανήκε στη Citroen. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Kris Meeke, οδηγώντας το Citroen DS3.

Το δίδυμο της Volkswagen Motorsport κυριάρχησε κυριολεκτικά στον αγώνα, καθώς οι δυο τους εναλλάσσονταν στην κορυφή από την πρώτη κιόλας ημέρα. Ωστόσο μικρά προβλήματα του Ogier με τα ελαστικά αλλά και με υπερθερμάνσεις άνοιξαν το δρόμο για τον Latvala. Ωστόσο ο Ogier πήρε τους βαθμούς της Power Stage και ηγείται στη βαθμολογία με 24 βαθμούς περισσότερους από τον team-mate του. Ο Meeke από την άλλη, οδήγησε πολύ προσεκτικά μετά τις ατυχίες του στους προηγούμενους αγώνες. Κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστικός και να κρατήσει μια απόσταση ασφαλείας (23,6 δευτ.) από το τρίτο Volkswagen Polo με τον Andreas Mikkelsen στο τιμόνι του. Ο Thierry Neuville έσπασε το διαφορικό στο Hyundai i20 στην τελευταία ειδική διαδρομή, ωστόσο κατάφερε και έφερε το αυτοκίνητο στον τερματισμό, εμπρός από τον Robert Kubica ο οποίος έκλεισε την 6άδα.
Μετά τον αγώνα της Αργεντινής, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι επιστρέφει στην Ευρώπη για την 6ο αγώνα που θα διεξαχθεί στην ιταλική Σαρδηνία, στις 6-8 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη:
FIA World RX: Δυναμική πρεμιέρα με Solberg [+video]