Η Toyota επιστρέφει στο WRC

Η Toyota Motorsport GmbH (TMG) ανακοίνωσε επισήμως ότι επιστρέφει στο FIA World Rally Championship (WRC) το 2017 με το Yaris WRC. Το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε και εξελίσσεται αποκλειστικά από το κέντρο της μάρκας στην Κολονία είναι ήδη σε στάδια δοκιμών και θα αποτελέσει το όπλο της Toyota για το μεγάλο “come back” στον κορυφαίο θεσμό rally από τον οποίο αποσύρθηκε το 1999.

Τα νέα της επιστροφής της μάρκας στο WRC ανακοινώθηκαν στο Τόκιο, δια στόματος Akio Toyoda προέδρου της Toyota Motor Corporation και βεβαίως ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του Yaris WRC. Το νέο αγωνιστικό που ήδη ολοκλήρωσε ένα πρώτο πρόγραμμα δοκιμών σε άσφαλτο και χώμα, ακολουθεί τις προδιαγραφές της FIA και κινείται από ένα σύνολο 1,6lt turbo με άμεσο ψεκασμό και ισχύ πάνω από 300hp. Πίσω από την εξέλιξη του Yaris βρίσκονται ο Stéphane Sarrazin, περσινός νικητής στο Γύρο της Κορσικής, ο οδηγός της Toyota στο FIA World Endurance Championship Sebastian Lindholm αλλά και ο νεαρός Γάλλος Eric Camilli.
Το πρόγραμμα δοκιμών θα περιλαμβάνει κάποιους αγώνες του WRC σε Ευρωπαϊκό έδαφος και σε ποικιλία επιφανειών, με στόχο να αποκτηθεί εμπειρία για μια πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα του 2017, οπότε αναμένεται να ισχύσουν και οι νέοι κανονισμοί. Το Yaris WRC έχει να σηκώσει στις πλάτες του την μακροχρόνια επιτυχία της Toyota στα rally μέχρι και το 1999, μετρώντας συνολικά 43 νίκες με αυτοκίνητα όπως οι Celica Twincam Turbo και GT-Four, η Corolla WRC και φυσικά με οδηγούς τους θρύλους Carlos Sainz, Juha Kankkunen και Didier Auriol.

Διαβάστε ακόμη:

Το Toyota GT86 στα rally