Rally Sweden: Νίκη Ogier σε δραματικό finale

Με νίκη του Sebastien Ogier, με Volkswagen Polo R WRC, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ολοκληρώθηκε το ράλλυ Σουηδίας, δεύτερος γύρος του WRC για το 2015. Ο Γάλλος είχε μια κόντρα στήθος με στήθος με τον team-mate Andreas Mikkelsen, η οποία και κρίθηκε στην τελευταία δραματική ειδική διαδρομή, όταν ο Mikkelsen είχε μια έξοδο από το δρόμο.
Ήταν χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε των τελευταίων ετών. Πιο ψύχραιμος ήταν τελικά ο Ogier ο οποίος και έμεινε στο δρόμο για να πάρει τη νίκη εμπρός από έναν μαχόμενο Thierry Neuville με το Hyundai i20 που συμπλήρωσε την τριάδα του… χιονοπόλεμου στα δάση της Σουηδίας. Οι τρεις τους κινήθηκαν σε περιθώριο μόλις 4,6 δευτερολέπτων στην τελευταία και live τηλεοπτικά Power Stage. Αρχικά όλα έδειχνα πως θα ήταν ο αγώνας του Mikkelsen, όμως το Polo R του νεαρού Νορβηγού ακούμπησε στο στιβαγμένο χιόνι στην άκρη του δρόμου και κατέληξε εκτός δοαδρομής χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ο Ogier που ήταν ήδη στο τέρμα της Power Stage είδε το λάθος του team-mate και πανυγίρισε τη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Neuville με μόλις 6,4’’ διαφορά.
Ήταν μια τρελή και συναρπαστική νίκη, καθώς έπρεπε να πηγαίνω flat out από την αρχή του αγώνα έως το τέλος”, τόνισε ο Ogier.
Ο απίστευτος Mikkelsen επανήλθε από το λάθος του και πήρε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, στα 33,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville. Ο Ott Tänak τερμάτισε 4ος με το Ford Fiesta RS, αφού ο οδηγός της Citroen, Mads Østberg, έχασε περισσότερα από 5 λεπτά όταν “θαύτηκε” σε στιβαγμένο χιόνι στην πρώτη ειδική διαδρομή του τρίτου σκέλους. Ο Hayden Paddon, που καλύπτει την απουσία του τραυματισμένου Dani Sordo, πέτυχε την 5η θέση για το δεύτερο Hyundai i20. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Elfyn Evans επωφελούμενος το τετακέ του Kris Meeke στην τελευταία ειδική διαδρομή. Ο Meeke παρέμεινε 7ος, εμπρός από τον Martin Prokop με Fiesta RS και τους Yuriy Protasov και Østberg που συμπλήρωσαν τη 10άδα.
Ο τρίτος αγώνας του FIA World Rally Championship αλλάζει ήπειρο και ταξιδεύει στο ζεστό Μεξικό για το Rally Guanajuato Mexico στις 5-8 Μαρτίου, ο οποίος θα είναι και ο πρώτος χωμάτινος αγώνας του 2015.