Ήρθε το Volkswagen Golf ALLTRACK

Συνδυάζοντας τους χώρους, την άνεση, τη δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου και βεβαίως τα πλεονεκτήματα ενός Golf, η νέα πρόταση της Volkswagen ακούει στο όνομα ALLTRACK και είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Τι είναι το Golf ALLTRACK; Εν συντομία ένα Golf Variant με μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION και στιλιστικά στοιχεία που δίνουν έναν πιο περιπετειώδη και crossover χαρακτήρα. Ταυτόχρονα είναι και κατά 20 mm πιο ψηλό από ένα απλό Golf Variant, ενώ το Driving Profile με off road mode ανήκει στο βασικό του εξοπλισμός. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η επιλογή off road παραμετροποιεί συγκεκριμένα συστήματα, προσδίδοντας στο Golf ALLTRACK πιο off road χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα ενεργοποιείται το Hill Descent Control (σύστημα ελέγχου ταχύτητας καθόδου), η απόκριση κατά την επιτάχυνση γίνεται πιο προοδευτική για καλύτερο έλεγχο και αλλάζει η παρεμβατικότητα του ABS.

Σχεδιαστικά το Golf ALLTRACK έχει προφυλακτήρες με προστατευτικές ποδιές, επενδύσεις περιφερειακά του αμαξώματος, τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ και θόλους τροχών, καθώς και νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. To μοντέλο εφοδιάζεται με 4 επιλογές κινητήρων. Σε βενζίνη διατίθεται ο 1.8 TSI 180ps με DSG6 (για πρώτη φορά σε Golf) ο οποίος προσφέρει ροπή 280 Nm από μόλις 1.350 σ.α.λ, ενώ σε Diesel υπάρχουν τρεις επιλογές: ο 1.6 TDI 110ps με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ο 2.0 TDI 150ps με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και στην κορυφή ο 2.0 TDI 184ps με DSG6.
Η εμπορική πορεία του Volkswagen Golf ALLTRACK στην ελληνική αγορά ξεκινά σε τιμές από 26.820 ευρώ με απόσυρση για την έκδοση 1.6 TDI, ενώ η κορυφαία αυτόματη έκδοση 2.0 TDI 184ps κοστίζει 34.500 ευρώ με απόσυρση. Το βενζινοκίνητο ALLTRACK κοστίζει 31.000 ευρώ με απόσυρση. Όλες οι εκδόσεις διακρίνονται για το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης.