Η Ford επιστρέφει στο Le Mans

Την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής (WEC) ανακοίνωσε η Ford λίγο πριν την έναρξη του 24ωρου του Le Mans για το 2015. Με το νέο Ford GT οι Αμερικάνοι επιστρέφουν στις πίστες το 2016.

Το νέο αγωνιστικό Ford GT θα συμμετέχει στην κατηγορία LM GTE Pro του FIA World Endurance Championship. Η Ford θα κατεβάσει τέσσερα αυτοκίνητα στον 24ωρο του Le Mans το 2016, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή της ακριβώς 50 χρόνια μετά την ιστορική νίκη των GT40 με το 1-2-3 στον αγώνα του 1966.
Η Ford δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της αγωνιστικού, ωστόσο αυτό αναμένεται να κινείται από μια τροποποιημένη έκδοση του 3.5 V6 EcoBoost που θα κινεί και την έκδοση δρόμου. Όπως και να έχει, το Ford GT LM GTE ξεχωρίζει από τη σχεδίαση του και τον τεράστιο πίσω διαχύτη που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύουν το 2016. Μέχρι να το δούμε στις πίστες, ας το ακούσουμε στο πρώτο επίσημο video του να ξεσκίζει την ησυχία στους δρόμους του Παρισιού…