Ferrari F12 GTO εσύ είσαι;

Την κορυφαία έκδοση της Ferrari F12 berlinetta φαίνεται να έπιασε ο φακός στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Μαρανέλο. Ο λόγος για μια “ειδική” F12 η οποία πιθανότατα θα ονομαστεί F12 Speciale ή όπως θέλουν κάποιοι F12 GTO, στα πλαίσια της προηγούμενης 599 GTO.

Όπως και να έχει, η νέα υπερ-Ferrari, και ίσως η τελευταία ατμοσφαιρική του είδους της, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης δίπλα στην επίσης νέα 488 Spider. Από τη μία εικόνα που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως η F12 Speciale ή GTO ή όπως αλλιώς τελοσπάντων, ξεχωρίζει από τα τρία “κοψίματα” στα πίσω φτερά της στα πλαίσια ένδοξων κορυφαίων μοντέλων αλλά και την έντονη χρήση ανθρακονημάτων.

Αν και δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβεβαίωση για το τι θα κρύβει κάτω από το μακρύ καπό της, η πιθανότερη εκδοχή είναι να τοποθετείται ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,3lt με αρκετές βελτιώσεις αλλά και ίσως τη χρήση συστήματος HY-KERS αντίστοιχο της LaFerrari. Η ισχύς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κάπου κοντά στους 800 ίππους, ενώ το βάρος αναμένεται και αυτό να είναι μειωμένο κατά περίπου 100kg.

Περισσότερα θα ξέρουμε μετά το καλοκαίρι, όπως και για τον ακριβή αριθμό αυτοκινήτων που θα παραχθούν (650 είναι ο επικρατέστερος αριθμός). Οι πρώτες παραδόσεις στους τυχερούς υπερπλούσιους petrolheads αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2016.

Κάπως έτσι θα μοιάζει η κορυφαία έκδοση της Ferrari F12 berlinetta.