Mazda Lighweight MX-5 Concepts

Δύο εντυπωσιακά πρωτότυπα MX-5 παρουσιάζει η Mazda στο 2015 SEMA Show του Las Vegas, μια από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- έκθεση tuning στον κόσμο. Τα MX-5 Spyder και MX-5 Speedster λοιπόν… είναι δίχως αμφιβολία ανάμεσα στα αστέρια του σαλονιού.

Οι σχεδιαστές τους είχαν επιρροές από κλασικά roadsters. Το MX-5 Spyder σε ασημί απόχρωση έχει αυτό που λέμε “bikini top” αλλά και ένα νέο body kit από carbon fibre, νέα γρίλια, πλήρως δερμάτινο εσωτερικό αλλά και πανάλαφρες ζάντες 17 ιντσών με ελαστικά Yokohama ADVAN.
Από την άλλη, το MX-5 Speedster, φέρνει τη σχεδίαση πιο κοντά στην ανόθευτη οδηγική απόλαυση αφού οι σχεδιαστές του αφαίρεσαν το παρμπρίζ και στη θέση του έχουν απλά έναν αεροδυναμικό εκτροπέα. Μιλάμε δηλαδή για καθαρόαιμη Speedster αίσθηση η οποία συνδυάζεται ιδανικά με μια καλή μείωση βάρους που επιτυγχάνεται από τη χρήση carbon fibre σε πόρτες και καθίσματα αλλά και τις πανάλαφρες ζάντες 16 ιντσών της RAYS. Το MX-5 Speedster ζυγίζει μόλις 943kg και είναι κατά 30mm χαμηλότερο από το μοντέλο παραγωγής χάρη στην πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση του.