Wales Rally GB: Συναισθηματική νίκη για Ogier

Την όγδοη του νίκη για φέτος κατέκτησε ο Sebastien Ogier στο λασπωμένο ράλλυ Ουαλίας, την οποία και αφιέρωσε στα θύματα της επίθεσης στο Παρίσι.

Μάλιστα ο 3 φορές Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής σκέφτηκε σοβαρά την αποχώρηση του από τον αγώνα μετά την επίθεση της Παρασκευής, ωστόσο αποφάσισε τελικά να συνεχίσει και τελικά να εξασφαλίσει τη νίκη κλείνοντας ιδανικά γι αυτόν και τη Volkswagen Motorsport τη σαιζόν του 2015. Δεύτερος με διαφορά 26 δευτερόλεπτα στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Kris Meeke με DS 3 WRC.
“Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε τη σαιζόν με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο το μυαλό μου δεν ήταν πραγματικά στον αγώνα. Ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε μετά την τραγωδία στη Γαλλία και οι σκέψεις μας είναι πραγματικά στους συνανθρώπους μας”, τόνισε ο Ogier. Ο οδηγός της Volkswagen οδήγησε τον αγώνα από την αρχή έως το τέλος, μέσα σε πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με έντονη βροχή και δυνατούς ανέμους.

Έναν αλάνθαστο αγώνα έκανε ωστόσο και ο Meeke, ο οποίος έξυπνα δεν επέλεξε να κυνηγήσει τον Ogier. Έτσι με τη δεύτερη θέση και σε συνεργασία με την 7η του Mads Østberg, έδωσαν τη δυνατότητα στη Citroën να περάσει τη Hyundai στη μάχη για τον τίτλο των κατασκευαστών. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Andreas Mikkelsen, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για το νεαρό για να του χαρίσει και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Αυτή πήγε στον Jari-Matti Latvala, ο οποίος αν και εγκατέλειψε στα δύο πρώτα σκέλη του αγώνα, κέρδισε την Power Stage και μαζί τους πολύτιμους βαθμούς της.
Ο Ott Tänak (Ford Fiesta) είχε μια έξοδο στο τελευταίο σκέλος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τον Dani Sordo (Hyundai i20), ο οποίος πήρε την 4η θέση εμπρός από τον team-mate Hayden Paddon. Στην 6η θέση της κατάταξης και εμπρός στα μάτια των συμπατριωτών του τερμάτισε ο Elfyn Evans (Ford Fiesta), 1′ 20” εμπρός από τον Østberg.  Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Stéphane Lefebvre, Robert Kubica και Lorenzo Bertelli.