Το TechRules AT96 TREV είναι μια ηλεκτρική ρουκέτα σε ρόδες!

Αυτό είναι ένα κινέζικο hypercar από ανθρακονήματα, με 1.044 ίππους που κάνει το 0-100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα! Α.. και καίει λιγότερο από 0,18 lt/km…

Όσο εντυπωσιακά και αν ακούγονται όλα τα παραπάνω, είναι 100% πραγματικότητα και δε θα εμφανιστεί από πουθενά ο Iron Man πετώντας με τη στολή του. Μάλιστα το πρωτότυπο που εμφανίζεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, μπορεί να λειτουργήσει με βενζίνη, πετρέλαιο, κηροζίνη ή βιοκαύσιμο και στροφάρει ως τις 96.000 σ.α.λ.!
Πίσω από αυτό το εντυπωσιακό supercar βρίσκεται η κινέζικη εταιρία TechRules, η οποία πατεντάρισε μια εντυπωσιακή τεχνολογία και την εφαρμόζει στα πρωτότυπα AT96 TREV και GT96 TREV. Όπου TREV σημαίνει Turbine-Recharging Electric Vehicle, η τεχνολογία δηλαδή που κρύβεται πίσω από τα δύο επαναστατικά αυτοκίνητα.
Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της τεχνολογίας βασίζεται στην αεροναυπηγική και εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο. Το TREV είναι ένα υβριδικό Plug-in σύστημα που χρησιμοποιεί μία τουρμπίνα για να παράγει ηλεκτρισμό. Την ενέργεια που παράγεται την αποθηκεύει σε μπαταρία 20kW και εν συνεχεία τη χρησιμοποιεί για να κινήσει τον ηλεκτροκινητήρα των αυτοκινήτων. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγεται η τεράστια αυτονομία της τάξεως των 2.000km αλλά και οι υπερ-υψηλές επιδόσεις, αφού το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει περί τα 1.044ps και 8.640Nm ροπής!

Ο αέρας που εισέρχεται στη μικρο-τουρμπίνα περνά από εναλλάκτη θερμότητας, ζεσταίνεται από τον αέρα της εξάτμισης και συμπιέζεται. Η ανάφλεξη του ζεσταμένου και συμπιεσμένου αέρα παράγει τεράστια ποσά ενέργειας η οποία καθοδηγείται με πολύ υψηλή ταχύτητα στη φτερωτή της τουρμπίνας. Καθώς ο θερμός αέρας αποβάλλεται, περνά από τον εναλλάκτη θερμότητας ώστε η ενέργεια του να ανακτηθεί και να μεταφερθεί στο νέο αέρα που εισέρχεται στο σύστημα.

Με απλά λόγια, κάπως έτσι λειτουργεί το TREV και είναι σε θέση να προσφέρει στο ανθρακονημάτινο μονοκόκ αμάξωμα των 1.3980kg επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,5 δευτ. και τελική ταχύτητα 350 km/h. Άκρως εντυπωσιακά νούμερα επιδόσεων και βεβαίως άκρως εντυπωσιακή σχεδίαση που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μόλις κάναμε ένα άλμα στο μέλλον. Ποιο μέλλον; Όχι και τόσο μακρινό, αφού οι Κινέζοι στην TechRules ισχυρίζονται πως θα είναι έτοιμοι να περάσουν τα δύο πρωτότυπα στην παραγωγή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, πριν ακολουθήσουν και άλλα λιγότερα σύνθετα αυτοκίνητα για καθημερινές μετακινήσεις.

TechRules GT96 TREV
Πρεμιέρα για την τεχνολογία της TechRules στη Γενεύη.