Ράλλυ Ακρόπολις: Αγώνας επιβίωσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η δεύτερη ημέρα του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 αποδείχθηκε δύσκολη και απαιτητική, όχι μόνο για τους πρωταγωνιστές του ERC, αλλά και για αυτούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Αναμενόνενοι νικητές του “ελληνικού” Ακρόπολις, οι Αθανασούλας-Παναγιωτούνης.
Το σημερινό 2ο σκέλος περιλάμβανε 128 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με δύο περάσματα από τη “μαραθώνια” ειδική των σχεδόν 34km “Ελάτεια-Καρυά” και επίσης δύο από τις απαιτητικές ειδικές “Ελευθεροχώρι” και “Ρεγκίνι”. Νικητές στον σημερινό 3ο γύρο του Πανεληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, τον οποίο και σηματοδοτούσε η δεύτερη ημέρα του αγώνα, αναδείχθηκαν και πάλι οι Λάμπρος Αθανασούλας – Ηλίας Παναγιωτούνης με το Skoda Fabia R5.
Στο βάθρο τούς ακολούθησαν οι Γιώργος Φιλιππίδης – Λεωνίδας Μαχαίρας με το Mitsubishi Lancer EVO IX, που κατάφεραν να συνδυάσουν ταχύτητα και αξιοπιστία. Παρά το ότι αντιμετώπισαν μία σειρά από προβλήματα, οι ίδιοι κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στη σημερινή δύσκολη ημέρα του αγώνα, η οποία και ήταν σαφώς πιο σκληρή από τη χθεσινή, με αποτέλεσμα να… ανακόψουν την πορεία των κυριότερων αντιπάλων τους. Ο λόγος για τους Βασίλη Βελάνη – Γιάννη Βελάνη, καθώς και για τους “Ιαβέρη Jr” – Σπύρο Κολτσίδα, αμφότερους με Mitsubishi Lancer EVO IX, που τέθηκαν εκτός αγώνα έπειτα από έξοδο. Ανάλογη ήταν και η κατάληξη των Θέμη Χαλκιά – Κώστα Σούκουλη, που προδόθηκαν από τον κινητήρα του Subaru Impreza STI.
Οι Φιλιππίδης-Μαχαίρας συνδύασαν ταχύτητα και αξιοπιστία στη 2η ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις.
Με αυτόν τον τρόπο, το βάθρο διαμορφώθηκε διαφορετικά σε σχέση με την πρώτη ημέρα, με τους Γρηγόρη Νιώρα – Κώστα Κακαλή να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί. Το πλήρωμα του Subaru Impreza πραγματοποίησε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με χθες, ενώ έμεινε και μακριά από προβλήματα, σημειώνοντας ακόμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε Ακρόπολις. Στην τέταρτη θέση τούς ακολούθησαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης με ακόμα ένα Lancer EVO IX, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αν αναλογιστούμε ότι αυτή είναι και η πρώτη τους συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Ζούνης – Δημήτρης Σαΐνης και Διονύσης Σπανός – Σωτήρης Γκοτοβός, αμφότεροι με Subaru Impreza, που κινήθηκαν σοφά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Τρίτοι στη γενική κατάταξη οι Νιώρας-Κακαλής με το μπλε Subaru Impreza WRX STi.
Ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η μάχη στην κατηγορία F2, με τους Σάββα Λευκαδίτη – Θανάση Τσιούκα να κατακτούν τη νίκη μόλις στην τελευταία ειδική. Το πλήρωμα του Peugeot 206 πίεσε στην “Ελάτεια-Καρυά” και κατάφερε να ξεπεράσει τους πολύ καλούς “Pazonen” – Αποστόλη Κοτρώνη με το Toyota Yaris, σημειώνοντας έναν εξαιρετικό χρόνο. Άτυχοι στάθηκαν οι Γιάννης Αναγνωστάκος – Χρήστος Μπακλώρης, που έχασαν χρόνο από ένα σπασμένο εμπρός δεξί αμορτισέρ στο MG ZR.
Συγχαρητήρια ωστόσο, αν μη τι άλλο, αξίζουν σε όλα τα πληρώματα, είτε κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού είτε όχι, για τη συμμετοχή τους στον σαφώς απαιτητικότερο αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Και του χρόνου!
Βουτιά για τους 5ους γενικής, Ζούνη-Σαΐνη με το Subaru Impreza τους.