Η Toyota πούλησε 9 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα

Πόσα υβριδικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν παγκοσμίως; Πολλά είναι η απάντηση, ωστόσο τα 9+ εκατομμύρια από αυτά προέρχονται από την Toyota και υπολογίζεται να γίνουν 15 εκ. έως το 2010.
Η συμβολή στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων αποτελεί προτεραιότητα για την Toyota. Πιστεύοντας ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να έχουν πραγματικά θετικό αποτύπωμα μόνο μέσα από ευρεία χρήση, η Toyota έχει προσπαθήσει να ενθαρρύνει την υιοθέτηση των υβριδικών οχημάτων μαζικής παραγωγής στις αγορές όλου του κόσμου. Το 2015 πρόσθεσε ένα υβριδικό μοντέλο του δημοφιλούς minivan Sienta, ενώ κυκλοφόρησε και η τέταρτη γενιά Prius.

Από τα τέλη Απριλίου 2016, η Toyota διαθέτει 33 υβριδικά επιβατικά μοντέλα και ένα plug-in hybrid (PHV) σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές. Μάλιστα θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την υβριδική γκάμα της και θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με ετήσιες πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων μονάδων και αθροιστικές πωλήσεις 15 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το 2020.

Η Toyota υπολογίζει ότι μέχρι τις 30 Απριλίου, η χρήση υβριδικών οχημάτων Toyota αντί συμβατικών αυτοκινήτων παρόμοιων διαστάσεων και επιδόσεων, είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 67 εκατομμύρια λιγότερους τόνους εκπομπών εκπομπών CO2, που θεωρείται και η αιτία της παγκόσμιας αύξησης θερμοκρασίας της Γης (φαινόμενο θερμοκηπίου). Υπολογίζεται ακόμη ότι τα υβριδικά της έχουν εξοικονομήσει περίπου 25 εκατομμύρια βενζίνης συγκριτικά με την κατανάλωση βενζινοκίνητων μοντέλων της ίδιας κατηγορίας.