Αύριο οι 24 ώρες του Nürburgring. Ξεκίνησε η δράση στο Nordschleife

Μπορεί αύριο να διεξάγεται ο τελικός του UEFA Champions League, ωστόσο οι απανταχού petrolheads προετοιμαζόμαστε για τον θρυλικό 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring. Περισσότεροι από 30.000 θεατές είναι ήδη παραταγμένοι με τα αντίσκηνα τους σε όλο το μήκος της διαδρομής του Nordschleife και από χθες το βράδυ απολαμβάνουν τη δράση με τις πρώτες χρονομετρημένες δοκιμές.

Η θέα της στροφής Adenauer Forst με τους αμέτρητους κατασκηνωτές δίπλα στην πίστα!

Οι 24 ώρες του Nürburgring είναι χωρίς αμφιβολία ο δυσκολότερος αγώνας αυτοκινήτων σε πίστα! Ξεχάστε τη Formula 1, ξεχάστε τα πρωταθλήματα τουρισμού. Αυτός είναι ο μοναδικός αγώνας στον πλανήτη που μπορεί να συγκριθεί σε δυσκολία με το 18ήμερο ράλλυ Dakar. Κι αυτό γιατί πρακτικά είναι ένας αγώνας επιβίωσης και αυτοσυγκέντρωσης σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον. Χωρίς ειδικές διαδρομές, χωρίς περιόδους, χωρίς περιθώρια λάθους, ασταμάτητα για 24 ώρες, ημέρα και νύχτα. Στόχος φυσικά η νίκη, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ο τερματισμός και μόνο σε αυτόν τον αγώνα θεωρείται τεράστια επιτυχία.

Ο φετινός 44ος αγώνας διοργανώνεται αυτό το τριήμερο 27-29 Μαΐου και έχει περίπου 160 συμμετοχές με περισσότερους από 500 οδηγούς (2 έως 4 ανά αυτοκίνητο). Τα φαβορί είναι πολλά, με πρώτο τους περσινούς νικητές Laurens Vanthoor, Christopher Mies, Nico Müller και Pierre Kaffer με το Audi R8 LMS της Audi Sport Team WRT να παίρνουν την προσωρινή pole position μετά τις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές. Η μάχη στην κορυφαία κατηγορία GT3 είναι δεδομένη και οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν μάταιη. Κορυφαία αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία τα νέα Audi R8 LMS, η νέα Mercedes-AMG GT3, οι Porsche 911 GT3 R, τα δύο εργοστασιακά Nissan GT-R Nismo GT3 και βεβαίως πολλά ακόμη όπως Lamborghini Huracan GT3, Aston Martin Vantage GT3, Bentley Continental GT3 αλλά και οι ολοκαίνουριες BMW M6 GT3 στη θέση των προηγούμενων Z4.

Δράση από τις χθεσινές πρώτες κατατακτήριες δοκιμές για τις 24h του Nurburgring.

Ο κυρίως αγώνας θα πάρει εκκίνηση αύριο Σάββατο στις 16:30 ώρα Ελλάδος και θα ολοκληρωθεί -εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου- την ίδια ώρα την Κυριακή. Θα έχουμε τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουμε Live (και να επιλέξουμε κάμερες) μέσα από το επίσημο site του αγώνα στο www.24h-rennen.de και βεβαίως μέσα από το live streaming που σας παρέχουμε πιο κάτω: