Στραβό ξεκίνημα για το νέο Top Gear. Τι γράφουν τα διεθνή μέσα;

Άσχημη πρώτη εντύπωση έχει κάνει το εντελώς νέο Top Gear που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στη Βρετανική τηλεόραση. Δεν εντυπωσίασε κατά πολλούς, ενώ ο νέος κεντρικός και εκκεντρικός παρουσιαστής Chris Evans δεν άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις στη μεγάλη πρεμιέρα.
Ο Chris Evans και ο Matt LeBlanc είναι οι κεντρικοί παρουσιαστές στο Top Gear.
Η μετά Clarskson-Hammond-May εποχή έχει ξεκινήσει και το δυνατό cast των 6 παρουσιαστών του καινούριου Top Gear έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο. Πολλοί ήταν αυτοί που στήθηκαν στις τηλεοράσεις τους για το πρώτο επεισόδιο, ωστόσο τα σχόλια που ακολούθησαν στα social media αλλά και στον βρετανικό τύπο δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ανάμεσα σε αυτά γίνεται λόγος ότι ο Evans φώναζε πολύ σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μιμηθεί τον Clarkson, ενώ ο συμπαθής Matt LeBlanc -παρά το ότι είναι ένας έμπειρος ηθοποιός- εμφανίστηκε σφιγμένος μπροστά στις κάμερες.
Ας διαβάσουμε παρακάτω το γράφουν τα μεγαλύτερα media της Βρετανίας (σε ελεύθερη μετάφραση):

The Telegraph

Κάποιοι αμετανόητοι θα πουν ότι το νέο Top Gear ήταν σαν να έχεις να διαλέξεις μεταξύ ενός κλασικού αυτοκινήτου και μιας πλαστικής απομίμησης, κερδίζοντας από τη μια στην ευκολία και χάνοντας βεβαίως από την άλλη σε χαρακτήρα. Κάποιοι άλλοι -μεταξύ τους κι εγώ- θα πουν ότι υπήρχε ανάγκη για μια ανανέωση αν και το επαναλανσάρισμα ήταν υπερβολικά προσεκτικό και χωρίς φαντασία.

The Guardian

Ο Evans φάνηκε να προσπαθεί να μιμηθεί τον Jeremy Clarkson, και αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Αυτά τα ασυνήθιστα νεύρα του υπάρχουν ακόμα, πιθανόν λόγω της μεγάλης προσμονής, της προετοιμασίας, του μπάτζετ των 50 εκ. αλλά και πιθανόν γιατί αυτού του είδους το σενάριο δε του ταιριάζει. Είναι πολυλογάς, όχι ηθοποιός. Κάποιες στιγμές φάνηκε σαν να διαβάζει κάτι.

The Independent

Ο Chris Evans είναι ενοχλητικός. Ήταν όλο χωρίς νόημα, τετριμένο και βαρετό. Εντάξει, είναι όπως ήταν πάντα το Top Gear, αλλά χωρίς εκείνη τη σπίθα πρωτοτυπίας. Οι συντελεστές δε δείχνουν και τόσο μεγάλο ενθουσιασμό παίζοντας με τα αυτοκίνητα.

The Daily Mail

Η νέα εκδοχή του Top Gear ήταν μια καταστροφή, ένα car-crash στην τηλεόραση, κυριολεκτικά. Ήταν τόσο χάλια που πρακτικά μπορούσες να ακούσεις τις σαμπάνιες να ανοίγουν εκεί στα κεντρικά της Amazon, στο νέο σπίτι του Jeremy Clarkson και των υπολοίπων. Το χειρότερο όλων ήταν ότι δόθηκε στα χέρια του Chris Evans, ενός από τους λίγους ανθρώπους στην τηλεόραση που είναι πιο ενοχλητικοί από τον Jeremy Clarkson.

Radio Times

Ένα αμήχανο ξεκίνημα και σίγουρα μια σχέση που θέλει βελτίωση μεταξύ Chris και Matt στο νέο Top Gear. Υπάρχουν πολλά που θα έρθουν βεβαίως, και μια ώρα τηλεόρασης δε φτιάχνει ούτε χαλάει το show που υπάρχει και δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια.

The Sun

Βλέπω δύο μεσήλικες άνδρες με έλλειψη της μεταξύ τους χημείας να τρέχουν με Land Rovers στο Blackpool. Ο Αμερικάνος θα εύχεται να ήταν κάπου αλλού, ενώ ο Βρετανός συνεχίζει και φωνάζει “πόσο τέλειο ήταν αυτό;” Τα έχουμε δε όλα αυτά να γίνονται και στο παρελθόν και μάλιστα καλύτερα.

The Financial Times

Η προσπάθεια για τα αλά-Clarkson αστεία έδειχνε τόσο εξαναγκασμένη όσο μια αλλαγή ταχύτητας σε ένα καημένο νοικιάρικο αυτοκίνητο.

Digital Spy

Ήταν μια απλή απομίμηση των προηγούμενων παρουσιαστών, αν και στα μάτια κάποιου νέου θεατή ήταν ένα αρκετά ευχάριστο show για αυτοκίνητα. Απλά εξαρτάται από ποια οπτική το παρακολουθείς. Είναι σαν τότε που οι Bee Gees έκαναν εκείνο το φιλμ για το Sgt. Pepper’s. Η μουσική και οι νέοι τραγουδιστές ήταν προφανώς εξαιρετικοί, όμως όλοι έλπιζαν να επιστρέψουν οι Beatles.

Σε επίπεδο θεαματικότητας, το νέο Top Gear δεν έφτασε τα επιθυμητά νούμερα, αφού το παρακολούθησαν συνολικά 4,3 εκ. τηλεθεατές, έναντι των 5,3 εκ. στην τελευταία εκπομπή των Clarkson, Hammond και May. Νούμερο που θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερο δεδομένου και της περιέργειας πολλών για το καινούριο αυτοκινητιστικό show του BBC. Ο Evans σε μια προσπάθεια του να σώσει τα… άσωστα, twitαρε ότι τα νούμερα ήταν κατά 12% αυξημένα σε σύγκριση με την πρώτη περσινή εκπομπή. Όπως και να έχει, τα επόμενα επεισόδια θα δείξουν τι απήχηση θα έχει η νέα σειρά Top Gear και βεβαίως θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα πετύχει και το προηγούμενο τρίδυμο (Clarkson, Hammond και May) στη νέα δική τους εκπομπή που θα ξεκινήσει στο Amazon Prime με τίτλο “The Grand Tour”.