Η Mercedes-AMG GT R είναι πιο δυνατή και… πράσινη

Αυτή είναι η νέα, πιο ισχυρή και πιο εμπλουτισμένη με motorsport στοιχεία Mercedes-AMG. Είναι ένα αυτοκίνητο που εξελίχθηκε από την αρχή στην “πράσινη κόλαση” του Nürburgring, οπότε και το πράσινο χρώμα της είναι μάλλον ψιλοαναμενόμενο…
Η πιο extreme έκδοση της Mercedes-AMG ονομάζεται GT R.
Η Mercedes-AMG GT R είναι το πιο extreme μοντέλο δρόμου της εταιρίας κινείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα ισχύος 585 ίππων, ενώ έχει δεχθεί έντονες βελτιώσεις στην αεροδυναμική του. Έχει φαρδύτερα εμπρός και πίσω φτερά που επιτρέπουν στην αύξηση του μετατροχίου, νέα στοιχεία στο εμπρός μέρος όπως η μάσκα που παραπέμπει στην αγωνιστική GT3 που κέρδισε τις 24 ώρες του Nürburgring, αλλά και ένα νέο πίσω μέρος με μια σταθερή μεγάλη αεροτομή και έναν διπλό διαχύτη για να “ρουφάει” το αυτοκίνητο στο έδαφος. Οι νέες ελαφριές σφυρήλατες ζάντες είναι τυλιγμένες με νόμιμη semi-slick γόμα και σε συνδυασμό με τη νέα ενεργή τετραδιεύθυνση, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και το traction control με 9 διαφορετικές λειτουργίες, φροντίζουν ώστε η Mercedes-AMG GT R να στρίβει πιο γρήγορα από ποτέ.
Τέλος, το ειδικό “AMG green hell magno” χρώμα του αυτοκινήτου υπενθυμίζει ότι η AMG GT R κατάγεται από το θρυλικό Nürburgring, όπου και πέρασε τον περισσότερο χρόνο της εξέλιξης της.
Γεννημένη στην “πράσινη κόλαση” η Mercedes-AMG GT R είναι… πράσινη!

Όταν ένα αυτοκίνητο εξελίσσεται στο Nurburgring κρύβει πολλά στοιχεία βγαλμένα από τους αγώνες εκεί…

Το εμπρός μέρος της Mercedes-AMG GT R θυμίζει έντονα την αγωνιστική έκδοση GT3.

Ο twin-turbo V8 κινητήρας αποδίδιε 585 ίππους.

Η Mercedes-AMG GT R είναι ένα αγωνιστικό για το δρόμο.

Ο οδηγός της Mercedes-AMG GT R μπορέι να επιλέξει ανάμεσα σε 9 ρυθμίσεις για το traction control.

Αγωνιστικό το κλίμα στο εσωτερικό της Mercedes-AMG GT R.

Εντυπωσιακό το πίσω μέρος της Mercedes-AMG GT R με σταθερή αεροτομή και διπλό διαχύτη.