Ρεκόρ οικονομίας με μία Ford Mustang; Αλήθεια τώρα;

Το να προσπαθήσεις να κάνεις ρεκόρ οικονομίας με μια Ford Mustang είναι σα να πηγαίνεις στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός φορώντας σμόκιν και μάλιστα μέσα στη Θύρα 4. Για να μείνεις ατσαλάκωτος και ήσυχος θα πρέπει να κάνεις τεράστια προσπάθεια, άσε που θα σε δείχνουν όλοι με το δάχτυλο… 
Ρεκόρ οικονομίας με μια Mustang; Κι όμως υπάρχει και αυτή η τρέλα εκεί έξω…

Ωστόσο δύο Νορβηγοί είχαν την ψυχική ηρεμία και με απίστευτη αυτοπειθαρχία κατάφεραν και έγραψαν με μια Ford Mustang EcoBoost 1243,9 km με ένα ρεζερβουάρ βενζίνης! Το διαφορετικό αυτό ρεκόρ οικονομίας το πέτυχαν οδηγώντας στον Αρκτικό κύκλο, ξεκινώντας από το Oslo.
Οι Knut Wilthil και Henrik Borchgrevink έχουν σημειώσει και στο παρελθόν ρεκόρ οικονομίας, ανάμεσά τους και το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ των 1619 km με ένα ρεζερβουάρ βενζίνης. Αυτή τη φορά όμως είχαν να αντιμετωπίσουν διαφορετικές συνθήκες στο τιμόνι ενός ατίθασου και αν μη τι άλλου βενζινοβόρου muscle car. Η επίσημη τιμή κατανάλωσης για τη Ford Mustang EcoBoost είναι στα 8,0 lt/100km, ενώ ένας μέσος άνθρωπος θα ιδρώσει για να δει τιμές κάτω από τα 10 lt/100km. Κι όμως, οι Wilthil και Borchgrevink πέτυχαν την εντυπωσιακή τιμή 4,87 lt/100km σπάζοντας κάθε ρεκόρ.


Όλα πήγαν ομαλά, ενώ η μόνη δραματική στιγμή του ταξιδιού ήταν μία ώρα αφότου ξεκινήσαμε όταν μας σταμάτησε η αστυνομία! Όπως αποδείχτηκε, κάποιοι οδηγοί ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν ότι ένα κόκκινο σπορ αυτοκίνητο κινείται ύποπτα αργά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι μπορεί να ήμασταν μεθυσμένοι και μας έκανε σήμα να σταματήσουμε! Αφού περάσαμε το αλκοτέστ και γελάσαμε μαζί τους, μας άφησαν να συνεχίσουμε.