22ο Ηπειρωτικό mini Rally “Autotest”: Αγώνας πρότυπο με τα φαβορί να επικρατούν

Με μεγάλη επιτυχία και κομμένη την ανάσα πραγματοποιήθηκε το 22ο Ηπειρωτικό mini Rally, όπου έπειτα από έντονο συναγωνισμό διατήρησαν την πρώτη θέση οι Καμπύλης-Τσαούσογλου με το διαμάντι των Ελληνικών αγώνων Sκoda Fabia S2000.
Άνετη νίκη για τους Καμπύλη-Τσαουσόγλου με τη Skodάρα τους…
Η πόλη και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ήταν οι οικοδεσπότες του 22ου Ηπειρωτικού mini Rally “Autotest”, όπου μέσα σε γιορτινό κλίμα δώσανε την εκκίνηση σε 43 αγωνιστικά πληρώματα το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η συνέχεια εξελίχθηκε το πρωί της Κυριακής με τρία περάσματα από τις δύο ειδικές διαδρομές, με σύμμαχο τον καιρό και πλήθος κόσμου να είναι πιστοί στο ραντεβού τους στα βουνά, ώστε να απολαύσουν ίσως τον πιο ολοκληρωμένο αγώνα του πρωταθλήματος.
Στις hot εξελίξεις του 22ου Ηπειρωτικού mini Rally τώρα, όπως ήταν αναμενόμενο επικεφαλείς στην γενική κατάταξη τέθηκαν από την πρώτη ειδική κιόλας οι Καμπύλης-Τσαούσογλου με Skoda Fabia S2000, χτίζοντας στα τρία πρώτα περάσματα μια διαφορά ασφαλείας που τους εξασφάλισε την νίκη στο τέλος του αγώνα. Κύριοι αντίπαλοι τους στάθηκαν ο Νίκος και o Δημήτρης Καρπάνος (Mitshubishi Evo X), οι οποίοι βρέθηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παρά την αντεπίθεση που έκαναν στο δεύτερο μισό του αγώνα και τις τρεις κερδισμένες ειδικές διαδρομές. Την τρίτη θέση του αγώνα όπως και την πρώτη θέση στις κατηγορίες F2 και C5/A6 διεκδίκησαν και κατέκτησαν επάξια οι “ιπτάμενοι” Γιαννιώτες Τσιούρης-Παππάς (Peugeot 106 S16), έπειτα από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο φυσικό τους περιβάλλον. Στην τέταρτη θέση του αγώνα επιβλήθηκε ακόμα ένα “μικρό”, αλλά μάχιμο αγωνιστικό των Ιωαννίνων με πλήρωμα τους Μπλάντζο-Κωστανάσιο (Peugeot 106 S16), κατακτώντας παράλληλα την δεύτερη θέση στις κατηγορίες F2 και C5/A6. Πέμπτοι τερμάτισαν οι γνωστοί από χωμάτινους αγώνες Σαμαράς-Χαλδαίος (Mitshubishi Evo IX), μετά από έναν σταθερό αγώνα στην προσπάθεια προσαρμογής τους σε ασφάλτινο τερέν, με την 6άδα να συμπληρώνουν οι Μπατσάρας-Γεωργακά (Mitshubishi Evo IX), ολοκληρώνοντας έτσι ακόμη έναν απροβλημάτιστο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.
Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος ήταν ταχύτατοι, κατακτώντας τη 2η θέση στη γενική κατάταξη.
Οι εγκαταλείψεις δεν έλειψαν και σε αυτό τον αγώνα, φτάνοντας στις 10 με αποκορύφωμα την άτυχη στιγμή των δικών μας και ταχύτατων Δήμο-Ντίτορα (Citroen Saxo Vts), όπου μια έξοδος λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό της τελευταίας ειδικής διαδρομής τους στέρησε την 3 θέση στις κατηγορίες F2 και C5/A6. Από μηχανική βλάβη αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν επίσης μερικά μέτρα πιο πριν και οι Λάκης-Τριανταφυλλίδης (Seat Ibiza).
Το 22ο Ηπειρωτικό mini Rally αποτελεί πλέον παρελθόν και δικαίως αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της αγωνιστικής λέσχης ΕΛΕΤΑ, αφού κατείχαν την συνταγή ενός επιτυχημένου αγώνα. Κατάφεραν να προσελκύσουν πολλές και ταυτόχρονα ποιοτικές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, να οργανώσουν άψογα τον αγώνα με δύο αξιόλογες ειδικές διαδρομές στο πρόγραμμα τους και να αφήσουν εν τέλει ένα πλατύ χαμόγελο σε αγωνιζόμενους και θεατές. Μακάρι να παρακολουθούμε πιο συχνά αγώνες σαν και αυτόν!
Οι “ιπτάμενοι” Τσιούρης-Παππάς κατέκτησαν την 3η θέση στη γενική του αγώνα.
Φωτογραφίες: Errick Ricky