Η νέα Toyota Supra με V6 Twin-Turbo κινητήρα 400 ίππων;

Όλοι περιμένουν αυτή τη νέα Toyota Supra, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του FT-1 Concept (φωτό). Πως θα είναι η νέα Supra, πως θα ονομαστεί -αν όχι Supra- και τι “καλούδια” θα έχει; Ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει, οι φήμες δίνουν και παίρνουν, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα ότι θα φορέσει έναν καινούριο V6 Twin-Turbo κινητήρα ισχύος 400 ίππων.

Ετοιμάζεται η νέα Toyota Supra; Ή τελικά θα μείνουμε με την ιδέα…;
Υπάρχουν αναφορές από το Autoguide.com ότι η Toyota εξελίσσει έναν καινούριο V6 Twin Turbo με 400 ίππους και 406 Nm ροπής, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ακόμη στα Lexus GS και LS. Μάλιστα το Ιαπωνικό περιοδικό Mag-X, έχει εκ των έσω πληροφορίες που όχι μόνο το επιβεβαιώνουν αλλά αναφέρουν και το ότι ο κωδικός του κινητήρα είναι 943F. Βέβαια, επισήμως η Toyota αρνείται όλα τα παραπάνω, μαζί φυσικά με το γεγονός ότι θα υπάρξει νέα Supra.

Ωστόσο, καλό είναι να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι η Toyota έχει συμφωνήσει με τη BMW στην από κοινού εξέλιξη ενός σπορ αυτοκινήτου. Τα δύο αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα και η BMW φημολογείται ότι από αυτή τη συνεργασία θα λανσάρει τη νέα Z5. Και οι Γερμανοί έχουν ήδη στη γκάμα τους turbo κινητήρες, αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Toyota δε θα χρησιμοποιήσει μοτέρ της BMW. Κι εδώ κολλάει η εξέλιξη του νέου V6 Twin-Turbo, ο οποίος και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στο σπορ μοντέλο της Toyota από τη συνεργασία με τη BMW. Supra ή όχι δεν έχει τόση σημασία προς το παρόν, αν και το όνομα Supra από μόνο του θα οδηγήσει πολλούς στην αντιπροσωπεία με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά…

Πάντως για την ώρα όλα είναι φήμες βασισμένες σε σκόρπιες πληροφορίες που ο κάθε petrolhead στήνει ιδανικά στο μυαλό του. Αν πάντως υπάρξει νέα Supra και ακόμη καλύτερα αν αυτή μοιάζει με το εντυπωσιακό Toyota FT-1, τότε θα έχουμε ένα αν μη τι άλλο “καυτό” supercar.