Βελτιωμένο Focus RS με 382ps από τη REVO

Η REVO ανεβάζει την ισχύ του Ford Focus RS Mk3 στους 382 ίππους με το Stage 1 software, το οποίο προσφέρει πολλά περισσότερα από +32ps.

Το Ford Focus RS φτάνει στους 382 ίππους με το Stage 1 της REVO.
Μπορεί η Mountune να θεωρείται κάτι σαν ο “επίσημος” βελτιωτής της Ford (δείτε τι έχει για το Focus RS εδώ), ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι είναι και η μοναδική εταιρία που προσφέρει μια αξιόλογη αναβάθμιση για το νέο Focus RS των 350 ίππων. Το Stage 1 πρόγραμμα της REVO είναι μια επίσης σίγουρη λύση γι αυτούς τους ανήσυχους ιδιοκτήτες του RS, ενώ εξασφαλίζει και κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά.

Από πλευράς αναβάθμισης το REVO Stage 1 υπόσχεται αύξηση της ισχύος από 370ps έως 382ps, ανάλογα με τις συνθήκες και τον τύπο καυσίμου και αύξηση της ροπής στα 536-563 Nm. Στο δυναμόμετρο η REVO μέτρησε 340 ίππους στον τροχό και 558Nm, αύξηση +24whp και 91Nm με μέγιστη απόδοση τους +60whp/6400 σ.α.λ. και +141Nm/2500 σ.α.λ. (αναφερόμαστε πάντα σε ισχύ στον τροχό).

Ανάμεσα στα πρόσθετα χαρακτηριστικά του πακέτου της REVO περιλαμβάνονται η αφαίρεση του περιοριστή τελικής ταχύτητας, η αύξηση του κόφτη στις 7.000 σ.α.λ. και η βελτιστοποίηση του shift light για τις αλλαγές ταχυτήτων. Ακόμη προσθέτει προστασία για τα κρύα ξεκινήματα και μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία λαδιού την επιθυμητή θερμοκρασία, περιορίζοντας την περιστροφή στις 4500 σ.α.λ. με το λάδι κάτω από 40ºC, στις 5.000 σ.α.λ. σε θερμοκρασία 41-79ºC, ενώ απελευθερώνει τον κινητήρα μόνο αν η θερμοκρασία λαδιού φτάσει στους 80ºC.

Αντίστοιχα υπάρχει προστασία και στην αυξημένη θερμοκρασία, ένα σημείο που παραδοσιακά όλα τα Focus RS “πονάνε”. Το software της REVO μειώνει την απόδοση του κινητήρα όταν η θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής αυξηθεί όπως π.χ. σε συνθήκες αφόρητης ζέστης ή ατελείωτο “ξύλο” σε δρόμο ή πίστα. Η ισχύς μειώνεται κατά 5% όταν η θερμοκρασία αέρα εισαγωγής υπερβεί τους 60ºC, κατά 10% πάνω από τους 65ºC και κατά 15% πάνω από τους 70ºC. Το ίδιο συμβαίνει και όταν αυξηθεί δραματικά η θερμοκρασία των καυσαερίων, με “κόψιμο” 10% στην ισχύ και μέχρι να επανέλθουν οι φυσιολογικές θερμοκρασίες λειτουργίας.

Τέλος, όπως πιθανόν γνωρίζουν όσοι χρησιμοποιούν κάποιο software update της REVO, υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ χαρτογραφήσεων, με 2 επιλογές ανάλογα με την ποιότητα καυσίμου, επαναφορά σε στοκ απόδοση και σύστημα αντικλεπτικής προστασίας που δεν επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί (παίρνει μόνο μπροστά).

Η τιμή του REVO Stage 1 για το Ford Focus RS στην Αγγλία είναι 575 ευρώ χωρίς τους φόρους.