Αγώνας κλασικών αυτοκινήτων συγκεντρώνει τα βλέμματα στη Μύκονο

Η Μύκονος θα υποδεχθεί ένα διαφορετικό κοινό στις 21-23 Οκτωβρίου, με τη διοργάνωση του διεθνούς Mykonos Olympic Classic Rally. Οι φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου θα γεμίσουν το νησί των ανέμων στα πλαίσια του 7ου γύρου του Επάθλου της FIA για Ιστορικά Regularity Ράλλυ, καθώς και για τον 3ο γύρο του αντίστοιχου Ελληνικού Επάθλου.
Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου, την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και την outloudeventservices (εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων), ενώ θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης ευκαιρία προβολής για την Ελλάδα. Το Mykonos Olympic Classic Rally είναι τριήμερο, με το πρώτο και το δεύτερο σκέλος να περιλαμβάνουν από έξι ασκήσεις ακριβείας, και το καταληκτικό τρίτο, τέσσερις. Ανάμεσά τους και τέσσερις νυχτερινές, που θα διεξαχθούν τις δύο πρώτες ημέρες.
Αναφορικά με τη διαδρομή, με συνολικό μήκος περίπου 300 km, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναδείξει το νησί, με περάσματα από πασίγνωστες περιοχές, όπως είναι η Μονή της Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά, ο Πάνορμος, ο Ορνός, η Φτελιά, ο Αρμενιστής με το θρυλικό του φάρο, αλλά και το Καλό Λιβάδι, όπου επιπλέον θα βρίσκεται το επίκεντρο του αγώνα.
H εκκίνηση του Mykonos Olympic Classic Rally θα δοθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 13:30 εμπρός από το Δημαρχείο Μυκόνου, ενώ οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 στο ίδιο μέρος.