Όλα τα νέα μοντέλα στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016

Άνοιξε σήμερα Σάββατο τις πύλες της η έκθεση Αυτοκίνηση Fisikon 2016, στο Ολυμπιακό ακίνητο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) και αυτά είναι τα νέα μοντέλα που απολαμβάνουμε από κοντά έως την επόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Πλήθος νέων μοντέλων στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2016.

Στην Αυτοκίνηση συμμετέχουν οι μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Dacia, Fiat, Ford, Isuzu, Mercedes-Benz, MINI, Nissan, Porsche, Renault, SsangYong, SΕΑΤ, Skoda, Smart, Subaru, Volkswagen και Volvo, ενώ το παρόν δίνει και η εταιρεία μοτοσυκλετών Yamaha. Από την άλλη βεβαίως λάμπουν διά της απουσίας τους οι μάρκες του ομίλου Συγγελίδη (Citroen, Peugeot, Jeep), ο όμιλος Σαρακάκη με τις Honda και Mitsubishi, αλλά και οι Opel, Toyota, Suzuki, Hyundai και Kia.
Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ, το φοιτητικό και ειδικές κατηγορίες 3 ευρώ, ενώ παιδιά συνοδευόμενα έως 12 ετών μπορούν να μπαίνουν στην έκθεση δωρεάν. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Σάββατο, Κυριακή και 28η Οκτωβρίου από 10:00 έως 21:00 και Δευτέρα – Παρασκευή από 15:00 έως 21:00.
Ανάμεσα στις εταιρίες που συμμετέχουν, ξεχωρίζουν οι ακόλουθες πρεμιέρες:

Audi

Πανελλαδική πρεμιέρα για το ολοκαίνουριο Audi Q2.

Με 2 αντικριστά περίπτερα, η Audi παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα μοντέλων με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν τόσο το Q2 (δείτε τις τιμές και διαβάστε περισσότερα εδώ) όσο και το ολοκαίνουριο A5 Coupe. Το παρόν στην Αυτοκίνηση 2016 δίνουν ακόμη τα Q3 Sport, νέο Q7 e-tron, A4 Allroad, RS6 Avant Performance 605hp, A3 Sportback, S3 Sportback και A1 Sportback.

Το νέο Audi A5 Coupe.

Audi RS6 Avant Performance με 605 ίππους!

BMW-MINI

Το νέο BMW i3 με τη μεγαλύτερη μπαταρία.

Δυναμική είναι η παρουσία της Σπανός ΑΕ με μοντέλα όπως το ανανεωμένο BMW i3, την M4 αλλά και τις Σειρά 1 και Σειρά 3. Τα βλέμματα στη ΜΙΝΙ το 5θυρο μοντέλο στην έκδοση Cooper S.

Πόλος έλξης τόσο η BMW M4 όσο και η ευρύχωρη Σειρά 2 Active Tourer.

FCA

Abarth 124 Spider

Το 124 Spider δίνει τον παλμό τόσο με τα σήματα της Fiat όσο και με αυτά της Abarth. Παρόν στην έκθεση δίνει βεβαίως και η Alfa Romeo Giulia, μαζί με τη νέα 5θυρη έκδοση του Fiat Tipo Hatchback.

Fiat 124 Spider

Fiat Tipo hatchback

Ford

Ford Ka+

Στο περίπτερο της Βελμάρ βλέπουμε το νέο Ford Ka+ που μόλις έφτασε στην Ελλάδα (διαβάστε τη δοκιμή του Ford Ka+ εδώ), αλλά και τις σπορ εκδόσεις Ford Fiesta ST-Line και Focus ST-Line με τον πολυβραβευμένο χιλιάρη κινητήρα βενζίνης 1.0 lt EcoBoost και τον 1.5 lt Diesel. Στην έκθεση βρίσκονται ακόμη τα Ford Ecosport, Mondeo και Ranger.

Mercedes-Benz

Η πανίσχυρη Mercedes-AMG C63 S Coupe.

Πλήρη γκάμα μοντέλων φέρνει η Mercedes-Benz και smart. Οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους τις A 180 CDI, CLA 180 CDI, B 180d, GLA 180d, C 180 BlueTEC Sedan, Mercedes-AMG C 63 S Coupe, E 200 Sedan, GLE 43 AMG 4MATIC Coupe, GLC 250d 4MATIC Coupé και S 500e Sedan long. Η smart παρουσιάζει τα fortwo σε coupe και σε cabrio, καθώς και το forfour.

Nissan

Πρώτη πανελλαδική εμφάνιση για το ολοκαίνουριο Nissan Micra.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται το ολοκαίνουργιο Micra 5ης γενιάς που μόλις πρόσφατα έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Την έκπληξη κάνει ακόμη το κορυφαίο GT-R MY17, ενώ το παρόν δίνουν τα Qashqai, Juke Nismo RS, X-Trail, Pulsar και βεβαίως το νέο Navara.

Το τελευταίας γενιάς Nissan GT-R είναι ένα από τα πιο δυνατά μοντέλα της έκθεσης.

Porsche

Το απόλυτο όχημα για οδήγηση σε πίστα. Η νέα Porsche 911 GT3 RS.

Ανάμεσα στους σταρ στην έκθεση Αυτοκίνηση 2016 είναι χωρίς αμφιβολία η τελευταία γενιά της θρυλικής 911 GT3 RS. Το απόλυτο track-day αυτοκίνητο είναι στο Ελληνικό για τα μάτια μας και μόνο, δίπλα στις νέες 718 Boxster, 718 Cayman και Macan.

Η νέα Porsche 718 Boxster.

Renault

πρώτη εμφάνιση για το νέας γενιάς Renault Megane.

Η Teoren Motors λανσάρει στη χώρα μας δύο νέα και πολύ σημαντικά μοντέλα. Το ανανεωμένο Renault Clio, και το ολοκαίνουριο Renault Megane, τα οποία έρχονται να ενδυναμώσουν σημαντικά την παρουσία της γαλλικής μάρκας στην αγορά μας. Παράλληλα με τα νέα Clio και Megane, στο περίπτερο της Teoren Motors βρίσκεται στο σύνολο της η γκάμα των μοντέλων των Renault και Dacia, συμπεριλαμβανομένου και του καυτού Clio RS.

Το ανανεωμένο Clio RS.

SEAT

Σε πανελλαδική πρεμιέρα το SEAT Ateca, το πρώτο αληθινό SUV των Ισπανών.

Σε πανελλαδική πρεμιέρα, το νέο Ateca παρουσιάζεται στην Αθήνα, το πρώτο αληθινό SUV στην ιστορία της μάρκας το οποίο οδηγήσαμε και αναλύσαμε εδώ. Εκτός από το Ateca, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν τα Mii, Ibiza 1.0 TSI, Ibiza CUPRA 1.8 TSI, Leon 1.0 EcoTSI, Leon CUPRA 290, Leon X-Perience και Toledo. Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης είναι διαθέσιμα για test drive τα Ateca 2.0 TDI 150hp 4Drive, Mii 1.0 60hp, Ibiza 1.0 EcoTSI 110hp DSG Style και 1.4 TDI 105hp FR και Leon 1.0 EcoTSI 115hp.

SEAT Ibiza CUPRA 1.8 TSI

Skoda

Επιτέλους πάτησε… ρόδα στην Ελλάδα το νέο Skoda Superb.

Σε κυρίαρχη θέση η Kosmocar έχει το νέο Skoda Superb, το οποίο λανσάρεται φέτος στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι εκδόσεις Colour Concept των Fabia και Citigo, η καταξιωμένη Octavia RS 2.0 TDI, καθώς και η έκδοση Octavia Scout 4×4.

Η νέα Skoda Fabia Colour Concept.

SsangYong

Το οικογενειακό SsangYong XLV.

Η SsangYong Ελλάδας παρουσιάζει το XLV, νέες τεχνολογίες ασφαλείας αλλά και το πρόγραμμα Εγγύηση Επαναγοράς SsangYong. Παρών είναι βεβαίως και το Tivoli (για το οποίο γράψαμε εντυπώσεις εδώ), μαζί με τα Rexton W και το επαγγελματικό Actyon Sports. Μάλιστα η SsangYong Ελλάδας έχει δημιουργήσει πολλές προσφορές αγοράς, σχεδιασμένες ειδικά για την έκθεση Αυτοκίνηση.

Subaru

Όλα τα SUV της Subaru δίνουν το παρόν στην Αυτοκίνηση.

Η ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS ΑΕ, επίσημος εκπρόσωπος της Subaru στην ελληνική αγορά, έφερε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας όλα τα SUV μοντέλα της. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να δούν το τελευταίας γενιάς Outback με το εξελιγμένο Eyesight, το δημοφιλές Forester, αλλά και το μικρότερο XV.

Volkswagen

Το Golf GTI Clubsport είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Το περίπτερο της Volkswagen φιλοξενεί την ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της μάρκας, μέσα από 18 διαφορετικές εκδόσεις. Πρώτη πανελλήνια εμφάνιση κάνει το κορυφαίο Golf Clubsport 2.0 TSI 265PS που αποτελεί και την επετειακή έκδοση των 40 ετών GTI. Πλαισιώνεται από το Scirocco GTS των 220ps και το Polo GTI “ντυμένο” στα χρώματα του WRC, γιορτάζοντας το 4ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα του Sebastian Ogier. Το νέο Tiguan είναι βεβαίως εκεί (διαβάστε τις εντυπώσεις μας εδώ), πλαισιωμένο από το νέο up!, το Beetle Coupe Dune, το νέο Passat Alltrack και Touareg R-Line. Για πρώτη φορά βλέπουμε και το νέο Golf ALLSTAR.

Το Volkswagen Scirocco GTS με κινητήρα 2.0 TSI 220ps.

Νέο Volkswagen Tiguan.

Volvo

Πρεμιέρα για το πολυτελές οικογενειακό Volvo V90.

Πανελλήνια πρεμιέρα στην Αυτοκίνηση 2016 κάνει το νέο Volvo V90, το νέο luxury wagon των Σουηδών. Δίπλα του είναι τα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90, τα XC90 και S90. Ταυτόχρονα οι οι επισκέπτες μπορούν να περιεργαστούν τα ανανεωμένα V40 και V40 Cross Country Τ3 1.5 Auto, τα S60, V60, S60 Cross Country και V60 Cross Country, αλλά και το μεσαίο-μεγάλο SUV Volvo XC60.

Η Αυτοκίνηση 2016 έχει και τις ωραίες παρουσίες της μεταξύ άλλων…

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παμπούκης | www.automoto.com.gr