Ετοιμάζεται ενιαίο πρωτάθλημα με Skoda Fabia 1.2 TSI

Ιδιαίτερα ευχάριστα μπήκε το 2017, ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι, με το Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου να ανακοινώνει τη διεξαγωγή Ενιαίου Επάθλου για το 2017 και το 2018 με αυτοκίνητα Skoda Fabia 1.2 TSI.

Το πρωτάθλημα ενιαίου επιστρέφει στην Ελλάδα…

Χάρη στις προσπάθειες του Σ.Ο.Α.Α., η οικονομική προσφορά που εξασφαλίστηκε ρίχνει την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου στις 9.990 ευρώ, από τις 14.080 ευρώ που είναι η αρχική τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης και καθιστά το Skoda Fabia TSI μια εξαιρετική βάση ώστε να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον αγωνιστικό όχημα. Πέραν της τιμής ωστόσο, υπήρξε και μια συνολική προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές προσφορές από εταιρείες που επιθυμούσαν να εμπλακούν στην προετοιμασία του αυτοκινήτου σε αγωνιστικό.
Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος της μετατροπής του αυτοκινήτου σε αγωνιστικό υπολογίζεται στις 2.000 ευρώ επιπλέον της τιμής αγοράς, με απόκλιση 500 ευρώ. Τονίζεται πως οι προσφορές δεν είναι δεσμευτικές από την πλευρά του Σ.Ο.Α.Α., κάτι που σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν άλλο πάροχο αγωνιστικών εξαρτημάτων, αρκεί αυτά να καλύπτουν τους όρους ασφαλείας και συμμετοχής. Το αγωνιστικό Skoda Fabia 1.2 TSI καλύπτεται από εγγύηση δύο ετών στην αγωνιστική του μορφή, ενώ η αγορά του περιλαμβάνει και ένα σετ ζαντών 16 ιντσών, εκτός αυτών που περιλαμβάνει η προσφορά.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σ.Ο.Α.Α. προσανατολίζεται για δημιουργία Ενιαίου με 6 αγώνες: 4 αγώνες ταχύτητας και 2 αναβάσεις του πρωταθλήματος. Οι ημερομηνίες και η επιλογή των αγώνων των αναβάσεων θα ανακοινωθούν μελλοντικά, ενώ η ΟΜΑΕ δεσμεύτηκε ώστε να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες ταχύτητας ανεξαρτήτως συμμετοχών, προκειμένου ο θεσμός του Ενιαίου να κυλήσει ομαλά. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί για το Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Skoda Fabia Cup, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και αντίστοιχου επάθλου για αγώνες ράλλυ.