Η τιμή του νέου Audi Q5 στην Ελλάδα

Εντός του Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πωλήσεις του νέας γενιάς Audi Q5 στην Ελλάδα. Το μοντέλο επιστρέφει με νέα τετρακίνηση quattro ultra, virtual cockpit σε οθόνη υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών και για πρώτη φορά με αερανάρτηση και έλεγχο απόσβεσης.

Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο νέο Audi Q5, εκτός από το σχεδιαστικό κομμάτι που το φέρνει πιο κοντά στο μεγαλύτερο Q7, είναι τεχνολογίες όπως τα LED φωτιστικά σώματα ή προαιρετικά τα Matrix LED με δυναμική διαμόρφωση και ανακατεύθυνση της δέσμης, αλλά και μια νέα λειτουργία “προσωπικής βοήθειας πλοήγησης” με τη δυνατότητα εκμάθησης. Με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας το σύστημα πλοήγησης “μαθαίνει” τις συχνότερες διαδρομές και τους προορισμούς, τόσο με το σημείο στάθμευσης όσο και με την ώρα της ημέρας.

Το νέο Q5 έρχεται στην Ελλάδα με τρεις κινητήρες, δύο TDI και έναν TFSI. Η απόδοσή τους έχει αυξηθεί έως και 27 ίππους, ενώ ταυτόχρονα έχει μειωθεί η κατανάλωσή. Ο βενζινοκινητήρας 2.0 TFSI έχει εξελιχθεί περαιτέρω και αποδίδει πλέον 252 ίππους, καταναλώνοντας 6,8 lt/100km και εκπέμπει 154 g CO2/km. Σε diesel οι επιλογές περιλαμβάνουν τον 2.0 TDI σε εκδόσεις με 150 και 190 ίππους, καθώς και τον 3.0 TDI.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το νέο Audi Q5 με δύο επιλογές ελατηρίων και αμορτισέρ, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής πνευματικής ανάρτησης. Η ανάρτηση με έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ προσφέρει μεγάλο εύρος ρυθμίσεων μεταξύ άνεσης και δυναμικής συμπεριφοράς, με τον οδηγό να τις επιλέγει μέσω του Audi drive select. Επιπρόσθετα με τον έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ η νέα, ενεργή πνευματική ανάρτηση έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απόσταση από το έδαφος του αυτοκινήτου σε πέντε στάδια. Στο Audi Q5 3.0 TDI τα δύο αυτά συστήματα και το σπορ διαφορικό συνδυάζονται σε μια νέα κεντρική μονάδα ελέγχου της ανάρτησης. Στο στάνταρ σύστημα, το Audi drive select, που έχει πρόσβαση σε διάφορες μονάδες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ συνολικά 7 προγραμμάτων οδήγησης. Τα δύο νέα προγράμματα lift/offroad και allroad τονίζουν εμφατικά τον off road χαρακτήρα του Audi Q5.


Η τιμή του νέου Q5 στην ελληνική αγορά διαμορφώνεται από τις 50.500 ευρώ.