Οι τιμές της Alfa Romeo Stelvio

Από το τέλος Μαρτίου ξεκινά η εμπορική διάθεση της Alfa Romeo Stelvio στη χώρα μας και η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώνει τις εκδόσεις και τις τιμές της. Το πρώτο SUV της Alfa Romeo είναι γεγονός θα έρθει σε τρεις εκδόσεις: Stelvio, Stelvio Super και Stelvio Business.

Μάλιστα εδώ και μερικές ημέρες έχουν ανοίξει οι παραγγελίες για την πρώτη έκδοση Stelvio Launch Edition (όπως γράψαμε και εδώ) η οποία έρχεται σε συνδυασμό με τον 2-λιτρο Turbo κινητήρα των 280 ίππων, φορτωμένη με εξοπλισμό και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η τιμή της είναι στα 70.300 ευρώ και είναι πολλά, αν αναλογιστούμε πως με τα ίδια περίπου χρήματα μπορεί κανείς να αποκτήσει και μια Porsche Macan.

Η Alfa Romeo Stelvio έρχεται να τεθεί απέναντι σε πολυτελή SUV όπως π.χ. το Audi Q5.

Συνεπώς και το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην έκδοση Stelvio Super με κινητήρα 2,2lt πετρελαίου και ισχύ 210 ίππων, η οποία ξεκινά από τις 57.000 ευρώ. Όπως και ο βενζινοκινητήρας των 280 ίππων, έτσι και ο diesel εφοδιάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Η γκάμα θα ολοκληρωθεί με νέους κινητήρες που περιλαμβάνουν τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο βενζινοκινητήρα 200 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων 180 ίππων, οι οποίοι και φυσικά αναμένεται να ρίξουν την τιμή της Stelvio και να την φέρουν πιο κοντά στον άμεσο ανταγωνισμό της, το Audi Q5. Μάλιστα, η έκδοση πετρελαίου 2.2 lt και 180 ίππων θα διατίθεται με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε 13 χρώματα αμαξώματος και 13 ζάντες αλουμινίου, από 17 ιντσών έως 20 ιντσών. Η βασική έκδοση της Stelvio διαθέτει στον εξοπλισμό της ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα Alfa Connect 6.5 ιντσών, επιλογέα Alfa Rotary, ηχοσύστημα με 8 ηχεία, καθώς και τα συστήματα Integrated Brake System (IBS), Lane Departure Warning (LDW) και Forward Collision Warning (FCW) με Autonomous Emergency Brake (AEB) και αναγνώριση πεζών. Η έκδοση αυτή ολοκληρώνεται με αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών και αισθητήρες ομίχλης και βροχής.
Η έκδοση Super περιλαμβάνει επιπλέον ζάντες 18 ιντσών, προβολείς bi-xenon, καθίσματα σε δέρμα-ύφασμα (σε τρία χρώματα: μαύρο, μαύρο/καφέ, μαύρο/κόκκινο), τρεις αποχρώσεις (μαύρο, μαύρο/καφέ και μαύρο/κόκκινο) για το ταμπλό και τις ταπετσαρίες των θυρών και μαρσπιέ με μεταλλικά ένθετα. Τέλος, θα είναι διαθέσιμα τα Business Pack και Business Pack+ με 2D σύστημα πλοήγησης 6.5 ιντσών και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ενώ το δεύτερο προσθέτει επιπλέον εσωτερικό ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, εμπρός-πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και πίσω κάμερα οπισθοπορείας.

Στην Ελλάδα, η Alfa Romeo Stelvio θα προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, 5 χρόνια service και 5 χρόνια ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω FCA Bank, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάσουν στο τέλος Μαρτίου.

Στο εσωτερικό υπάρχει πλούσιος εξοπλισμός.

Ωραίος ο επιλογέας ταχυτήτων, αν και θα μπορούσε να ανήκει σε κάποια… BMW.

Τα καθίσματα της Stelvio Super μπορούν να έχουν τρεις διαφορετικές αποχρώσεις.

Άνετος ο χώρος φόρτωσης στην Alfa Romeo Stelvio.

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo είναι γεγονός!

Οι πρώτες εκδόσεις της Stelvio είναι αποκλειστικά τετρακίνητες, ενώ θα ακολουθήσει και έκδοση με κίνηση εμπρός.

Η Alfa Romeo Stelvio στο Stelvio Pass.

Διαθέσιμες θα είναι και εκδόσεις Business με πακέτα πρόσθετου εξοπλισμού.

Εντυπωσιακά τα πίσω φώτα LED της Alfa Stelvio.

Το εμπορικό λανσάρισμα της Stelvio ξεκινά με δύο εκδόσεις βενζίνης και diesel.

Οι τιμές της Alfa Romeo Stelvio 2.2 diesel ξεκινούν από 57.000 ευρώ.