Πιο ελαφριά και πιο γρήγορη Lamborghini Huracán Performante

Γνωρίζαμε ήδη ότι η Lamborghini Huracán Performante είναι εξαιρετικά γρήγορη στην πίστα του Nürburgring, καθώς μόλις πρόσφατα έκλεψε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου από την Porsche 918 Spyder. Τώρα που η εταιρία αποκαλύπτει το αυτοκίνητο στην έκθεση της Γενεύης, είναι ξεκάθαρο ότι η λίγη παραπάνω δύναμη, τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και το διαφορετικό set-up μετέτρεψαν τη μικρή Lambo σε ένα τέρας για χρήση πίστας.

Εκ πρώτης στην έκδοση Performante ξεχωρίζουν τα νέα αεροδυναμικά τμήματα και τα εξαρτήματα από carbon. Η έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέο εμπρός καπό, κάλυμμα κινητήρα, πίσω προφυλακτήρα και διάχυτη, τα οποία στο σύνολο τους εξοικονομούν 40 kg από τη βασική Huracán. Εκτός από το νέο εμπρός σπόιλερ, η η Performante έχει και ένα ζεύγος ενεργά “φλαπς” στο επάνω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα και πίσω που μαζί με δύο αεροδυναμικά “κανάλια” που ανοιγοκλείνουν μεταβάλλουν τη ροή του αέρα αναλόγως με τη ζήτηση: downforce ή τελική ταχύτητα.

Νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγάλη αεροτομή για την Huracan Performante.

Μάλιστα τα πίσω “φλαπς” μπορούν να ανοίγουν ή να κλείνουν ανεξάρτητα το δεξί με το αριστερό, αυξάνοντας έτσι την αεροδυναμική δύναμη στη μία πλευρά και κατά συνέπεια βελτιώνοντας το κράτημα στις στροφές.

Η Lamborghini ωστόσο τροποποίησε και τον V10 κινητήρα της Huracán, ο οποίος στην έκδοση Performante αποδίδει 640 ίππους και 600 Nm ροπής. Η ανάρτηση έχει δχθεί επίσης βελτιώσεις με σκληρότερα ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκούς οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με τα τυπικά αμορτισέρ ή με ένα σετ μαγνητοροϊκών. Η κίνηση βεβαίως στέλνεται σε όλους τους τροχούς, ενώ το αυτοκίνητο πατάει σε ελαστικά Pirelli P Zero Corsa ή σε νόμιμα semi-slick Trofeo R, τα οποία και συνδυάζονται με διαφορετικής σχεδίασης ζάντες. Τέλος, στο κομμάτι των επιδόσεων, η Huracán Performante κάνει το 0-100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα και το 0-200 km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει ως τα 325 km/h.

Πιο επιθετικό και πιο αεροδυναμικό το εμπρός τμήμα.

Στο εσωτερικό της Lamborghini Huracan Performante.

Οι εξατμίσεις μεταφέρθηκαν στο κέντρο.

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα του Nurburgring.