Ανανεωμένο Volkswagen Amarok

Με νέα σχεδίαση, υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ανέσεων αλλά και με έναν νέο V6 πετρελαιοκινητήρα 3.0 TDI σε εκδόσεις 204 και 224 ίππων, το Volkswagen Amarok επανατοποθετείται στην αγορά των pick up.
Η ανανεωμένη εικόνα του Amarok υπογραμμίζεται από τη νέα μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου, τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές στο πίσω τμήμα αλλά και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα. Καινούργιο είναι και το εσωτερικό του μοντέλου, με εργονομική σχεδίαση και υψηλής ποιότητας υλικά, που παραπέμπουν σε πολυτελές SUV.
Ο νέος V6 κινητήρας TDI χωρητικότητας 3,0 λίτρων, αποδίδει 204 ίππους και ροπή 500 Nm διαθέσιμη από τις 1250 σ.α.λ. επιταχύνει στα 100 km/h σε 9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση για το μέγεθος του αυτοκινήτου και τον κυβισμό του φθάνει τα 7,8 lt/100km. Ανάλογες είναι και οι εκπομπές CO2 που σύμφωνα με την εταιρεία φθάνουν τα 199 g/km.
Ο ίδιος κινητήρας στην ισχυρότερη έκδοσή του αποδίδει 224 ίππους και 550 Nm ροπής, κάνει το 0-100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα και έχει την ίδια μέση κατανάλωση με τον μικρότερης απόδοσης κινητήρα (7,8 lt/100km). Το Volkswagen Amarok διατίθεται με μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION και με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, που συμβάλλει στην χαμηλή κατανάλωση. Το φαρδύ μεταξόνιο που φθάνει τα 3.090 χιλιοστά, εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα ακόμη και σε πλαγιές με κλίση 50 μοιρών, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος συμβάλλει στο να κινηθεί το αυτοκίνητο σε ράμπες με γωνία από 15,6 έως 20,1 μοίρες.
Εντυπωσιακές είναι και οι εκτός δρόμου δυνατότητες του Amarok, το οποίο έχει 100% ικανότητα αναρρίχησης και μπορεί φορτωμένο με βάρος 1 τόνου, να κινηθεί σε πλαγιές με κλίση 45 μοίρες, ενώ η μέγιστη γωνία προσέγγισης του αυτοκινήτου είναι 29,5 μοίρες και η γωνία διαφυγής 18.
Το νέο Amarok διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού τη βασική Highline και μια ειδική έκδοση τη Aventura.

Το εσωτερικό του VW Amarok κάθε άλλο παρά “αγροτικό” θυμίζει…

Η βασική έκδοση περιλαμβάνει, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, προβολείς Bi-Xenon με φώτα ημέρας LED, δερμάτινο πολυλειτουγικό τιμόνι 3 ακτίνων με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα start/stop, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6,33 ιντσών, USB, Aux-In, 6 ηχεία και Bluetooth. Διαθέσιμα είναι και όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας (4 αερόσακοι, ESP, offroad ABS, EDL, Asr, Brake Assist, Multi- Collision Brake). Η έκδοση με τους 224 ίππους διαθέτει επιπλέον σύστημα πλοήγησης.
Οι τιμές του ανανεωμένου Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 4MOTION 8-Auto ξεκινούν από 38.750 ευρώ.